25.8 C
Tešanj
Utorak, 16 Aprila, 2024

U jeku pandemije u MZ Piljužići organizovan nogometni turnir

U jeku pandemije koronavirusa, i pogoršane epidemiološke situacije u BiH, sinoć je u MZ Piljužići, područje Općine Tešanj održan nogometni turnir na kojem se okupilo oko 1000 osoba. Turnirske aktivnosti su održane sasvim normalno, bez poštivanja bilo kakvih epidemioloških mjera. Općina Tešanj posljednjih sedmica ponovo bilježi veći porast broja zaraženih, a strahovalo se da bi praznik i popratne aktivnosti koje se vezuju za isti mogle donijeti pogoršanje situacije.

Kako smo saznali, u tešanjskom Domu zdravlja zgroženi su sinoćnjom neodgovornošću građana, fotografijama koje su se dijelile putem društvenih mreža, na kojima je evidentno da se nijedna mjera ne poštuje. Niko od prisutnih nije nosio masku, nije se poštovala socijalna distanca, a povrh svega okupljanje je prema posljednjim mjerama dopušteno za samo 50 osoba na otvorenom.

Već su nas u nekoliko navrata naši doktori i epidemiolozi upozorili da bismo ako nastavimo ovim tempom mogli slijediti scenariji Italije ili Španije, koje su brojale desetine hiljada mrtvih.

Iz tešanjskog Doma zdravlja je jednom su apelovali na građane da je ovakvo ponašanje nedopustivo, te da ne smijemo sebi dozvoliti ovakve istupe, inače ćemo svjedočiti zaista lošoj situacija u našoj Općini.

Radio zos

Povezane vijesti

Najnovije vijesti