17 C
Tešanj
Petak, 24 Maja, 2024

U Jelahu pravna država počela od ponedjeljka!

Politički moćnici iz sjene koji su godinama opstruirali izvršenje presude Ustavnog suda BiH u slučaju Đonlagić – poraženi su! Pomalo je postalo dosadno ponavljati kako je Muhamed Đonlagić iz Jelaha skoro 20 godina vodio pravnu bitku da se sruši kuća koju je njegov komšija Salih Ćorić sagradio na državnoj zemlji. Naporno je ponavljati i kako je Đonlagić sve te bitke dobio, pa i onu od prije tri godine na Ustavnom sudu BiH.

– Uprkos krupnim političkim zvjerkama koje su upletene u ovaj slučaj, danas je započelo izvršenje pravde. Moram biti pošten i priznati da je sutkinja Besima Ajanović ipak imala petlju da stvar pomjeri sa mrtve tačke, doduše u četvrtom pokušaju. Niko ne može pobjeći pravdi, pogotovo najvišoj – Ustavnom sudu države! Poručujem svima koji se bore za principe i pravdu u životu da nikada ne odustaju. Ne kaže se džaba da je pravda spora, ali dostižna – zadovoljan je Muhamed Đonlagić.

Uz vidno prisustvo Sudske policije, jutros u osam sati je započelo rušenje bespravno izgrađenog objekta Saliha Ćorića u Jelahu. Nije bilo nikakvih demonstracija koje su najavljivali Ćorići, osim nekoliko pojedinačnih histeričnih ekscesa. Do ovog trenutka je skinut crijep sa krova, a implementacija presude, tj. rušenje nezakonito sagrađenog objekta nastavlja se narednih dana.

Autor: Z. J. – Dnevni Avaz

Povezane vijesti

Najnovije vijesti