26.3 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

U Jelahu promovisan roman “Heroj bez slave”

U organizaciji uposlenika Opće biblioteke Tešanj, a u okviru manifestacije “Ljeto u Tešnju” u Jelahu, “Shopping centar”, promovisan je roman prvijenac mladog autora-pisca Elvedina Solo pod nazivom Heroj bez slave.
Pred iznenadjujuće velikim brojem prisutnih za ovakve dogadjaje, gdje su većinu činili mladi sa ovih prostora, o romanu su veoma pozitivno govorili mladi i veoma uspješni bosanskohercegovački pisac, a još student, Safer Grbić, mr. Esmir Bašić, Direktor Opće biblioteke Tešanj i jedan od priznatijih analitičara u BiH, a izvode iz romana “Heroj bez slave” čitala je mlada Dalila Bejtić.

O svom romanu prvijencu govorio je i sam autor Elvedin Solo, ističući da se na ovaj korak odlučio uz podršku svoje nastavnice Mejre Kahrimanović, kao i drugih koji su ga bodrili i pomogli finansijski.

Inače, ovo je sedmi mladi pisac kome je Opća biblioteka Tešanj omogućila da imaju izdavača, što svakako i to govori da se u Tešnju mladim piscima i autorima daje šansa da udju u svijet onih koji nam omogućavaju čitanje knjige.

Svakako se može reći da je ovak kulturni dogadjaj u Jelahu bio itekako uspješan, a po broju prisutnih da se zaključiti da ovom mjestu itekakotreba u pogledu ovakvih dešavanja pridavati veći značaj.
Roman “Heroj bez slave” možete kupiti kod autora Elvedina Solo ili u Općoj biblioteci Tešanj, a mi ga posebno preporučujemo mladima od trinaeste godine.

Tekst/Foto: Antena – radio

[fbphotos id=905884329439104 size=medium]

Povezane vijesti

Najnovije vijesti