18.3 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

U Jelahu skupljeno preko 40 hiljada KM za Palestinu

Na velikom humanitarnom bazaru koji je jučer održan u Jelahu a u svrhu pomoći narodu Palestine prikupljeno je preko 40 hiljada KM.

Rezultat je to zajedničke akcije udruženja žena sa ovog područja. Kako se navodi u samom pozivu na ovu akciju organizatotori i podrška bazaru su: MZ Jelah, Dinanin kutak, nefiormalna grupa žena fb grupa “Moja sehara”, Udruženje žena “Jelašanke”iz Jelaha, “Jorgovan” iz Mrkotića, “Ruka” Kalošević i “Nur” iz Mrkotića.

“Dragi naš dobri narode, vi ste i danas pokazali ko smo mi i kakvi smo. Mi smo ti koji nismo zaboravili kako je biti gladan, bez struje, vode, hrane, lijekova i mira. Hvala vam svima koji ste danas došli odvojili svoj novac, svoje vrijeme i dali podršku narodu Palestine. Molimo dragog Boga da vas nagradi zdravljem, sačuva vam porodice, vašu djecu. Dovimo da zadržimo MIR koji nam treba, da živimo u slozi i ljubavi sa svima oko nas. Konačni iznos našeg humanitarnog bazara iznosi 40.076 KM. Sav iznos će biti uplaćen na račun humanitarne organizacije Pomozi.ba. Ovo smo mi i ovo je naš obraz .Svaka vam čast i hvala svima još jednom.” – navode organizatori ove akcije na facebooku.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti