15.1 C
Tešanj
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

U Mravićima pali dileri sa kilogram i po droge

Pripadnici Policijske stanice Doboj-Jug su u mjestu Mravići pretresli porodičnu kuću koju koristi T. S., te kuću, pomoćne objekte, garaže i vozila koje koristi M. D. 

Tom prilikom pronašli su 1.495,75 grama spida i 578,80 grama marihuane. Oduzeti su i 1,35 grama heroina, džoint, dvije drobilice za marihuanu, digitalna vaga, šest mobitela, Ipod, zračni pištolj kalibra 4,5 milimetara, šest USB stikova, dvije memorijske kartice i laser.

Dileri T. S. i M. D. su uhapšeni i privedeni u službene prostorije Policijske stanice Doboj-Jug, gdje je nad njima zavedena kriminalistička obrada zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

Droga i izuzeti predmeti bit će vještačeni.

Akcija je uslijedila nakon što su pripadnici PS Doboj-Jug došli do operativnih saznanja da T. S. i M. D. rasturaju drogu. 

Njima su prilikom pretresa asistirali i pripadnici Sektora kriminalističke policije te Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Tokom pretresa angažiran je i službeni pas za otkrivanje narkotika.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti