3 C
Tešanj
Utorak, 23 Aprila, 2024

U nesreći u Rosuljama jedna osoba poginula a drugoj se bore za zivot

Teška saobraćajna nesreća dogodila se sinoć odmah iza ponoći u mjestu Rosulje kod Jelaha, u kojoj je poginuo Elvis Omić iz Šija a teške tjelesne povrede opasne po život zadobio suvozač inicijala E.K.

Kako tvrdi očevidac za “Avazov” portal, vozač automobila Golf 2 kretao se iz pravca Jelaha, kada je navodno udario u ogradu privatnog posjeda, a potom se nekoliko puta prevrtao na cesti, usljed čega je na licu mjesta podlegao.

Suvozač je, tvrde svjedoci nesreće, završio ispod automobila, te je nakon izvlačenja hitno prebačen na Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica gdje se ljekari bore za njegov život.

– Prema trenutnim informacijama sa kojima raspolažemo, povrijeđeni E.K. još uvijek je životno ugrožen – kazao je za „Avazov“ portal dežurni u operativnom centru MUP-a ZDK.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac, za vrijeme kojeg je saobraćaj bio u potpunosti obustavljen.

Na automobilu je pričinjena totalna šteta, a mještani Jelaha ostali su u šoku budući da još uvijek nisu zaboravili nedavnu nesreću u Vukovu kada je u saobraćajnoj nesreći stradala porodica Kantić u kojoj su život izgubile majka i kćerka dok je 12-godišnji dječak usljed teških povreda preminuo u KB Zenica.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti