13.5 C
Tešanj
Subota, 2 Marta, 2024

U požaru porodične kuće u Žabljaku: Smrtno stradao Mato Perić

Žabljak u općini Usora, smrtno je stradao u požaru koji je danas izbio u njegovoj kući oko 11.00. Prema izjavi Advije Husičić iz Lepenice kod Tešnja, žene koja se brinula za Perića:

 

Osim jedne cisterne sa 4 vatrogasca na lice mjesta su brzo došli i pripadnici policije PU Usora, te sanitetsko vozilo Doma zdravlja. Nakon 45 minuta stigla je i druga cisterna sa vodom da dopuni cisternu koja je bila u funkciji sa vatrogascima. Požar je prijetio da zahvati spratni dio kuće.

Kako je kuća obložena fasadom i stiroporom, a imala je i plastičnu stolariju, vatra se brzo širila na ostale prostorije. U jednoj od prostorija Mato je imao polovnu robu koju je povremeno prodavao (obuća, tekstil i druge stvari), a koje je vatra takođe zahvatila. Vatrogasci su morali razbijati stakla na prozorima kako bi šmrkovi vode dospjeli do vatre. Negdje iza 12 sati požar je stavljen pod kontrolu, da bi potom sa vatrogascima i policijom koja je obezbjeđivala mjesto nesreće dežurni ljekar Usorskog doma zdravlja dr. Jozo Grgić uspio ući u prostoriju u kojoj je mogao samo konstatovati smrt vidjevši izgorjelo tijelo Mate Perića.

Mato ima sina Dragana i kćerku Ivanu koji rade u Njemačkoj. I sam je njemački penzioner sa solidnom penzijom. Komšije i poznavaoci Mate Perića kažu da je bio često bolestan, da je vidno nervno rastrešen, što nam je potvrdila i Advija, žena koja ga je pazila, rekavši da se prije nego što će ona otići da mu kupi aparat za mjerenje šećera zbog odbijanja da jede na nju izgalamio.

Sve vrijeme dok su dobojski vatrogasci gasili požar, nedaleko od kuće koja se nalazi u blizini magistralnog puta M-4 Doboj-Teslić okupila se veća grupa komšija i znatiželjnika. U međuvremenu na lice mjesta je stigao i zamjenik starješine PVJ Doboj Obrad Stanojević koji nam je rekao da je za prvih peti po mejseci ova jedinica imala više od 180 intervencija.

Izvor: tv1.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti