13.3 C
Tešanj
Nedjelja, 26 Maja, 2024

U projektu “Energetska efikasnost u BiH” uključeno 5 javnih objekta iz Usore i Tešnja

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Ministarstva zdravstva, dala saglasnost nadležnim ministarstvima za učestvovanje u projektu „Energetska efikasnost u BiH“, koji će se preko Međunarodne asocijacije za razvoj finansirati iz kredita Svjetske banke.

Usvojena je i lista objekata javnih ustanova iz nadležnosti Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Ministarstvu zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, koji će biti uključeni u ovaj projekat u prvoj godini implementacije. Na prioritetnoj listi Federalnog ministarstva prostornog uređenja nalazi se 14 objekata sa područja ZDK.

Za učešće u projektu „Energetska efikasnost u BiH“ uključeni su osnovna škola „Ivana fra Frane Jukića“ i Mješovita srednja škola „Stjepana Radića“ u Usori, osnove škole „Safvet beg Bašagić, „Mula Mustafa Bašeskija“ i „Kulin Ban“ iz Visokog, „21. mart“ u Matuzićima, „Musa Ćazim Ćatić“ Zenica, „Hamdija Kreševljaković“ i „15. april“ u Kaknju, zatim „Prva osnovna škola“ i Gimnazija „Rizah Odžečkić“ u Zavidovićima, osnovna škola „Gazi Ferhad-beg“ Jablanica kod Tešnja, Srednja mješovita škola „Žepče“ Žepče i Opća Bolnica Tešanj.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti