21.1 C
Tešanj
Srijeda, 22 Maja, 2024

U Rosuljama zaustavljen tehnički ispravan skuter?

Danas sam se vozio od Jelaha prema Rosuljama i ugledao sam nesvakidašnju situaciju, policija je zaustavila skuter koji je na sebi imao tablice. To me jako zanimalo pa sam sačekao da policija završi posao s njim.

Kad su završili s njim pratio sam ga s autom i zaustavio ga na obližnjoj benzinskoj i pitao ga šta se dogodilo. Rekao mi je da ga je policija zaustavila jer je bio sumnjiv zato sto je vozio registrovan motor i nosio kacigu. I ja sam bio iznenađen pa sam ga pitao zašto je to radio.

Rekao mi je kako mu je otac radio u njemačkoj i da je to tamo vidio. Rekao mi je kako su mu roditelji rekli da ga vole i da žele da bude siguran i za sebe i za druge učesnike u saobraćaju. Kako me to sve i dalje iznenađuje otišao sam i u policijsku postaju da upitam za njihovu verziju priče.

Taman se pogodilo da je ta patrola bila u postaji kada sam ja došao. Pitao sam ih zašto su zaustavili baš tog motociklistu.

Jedan od policajaca mi je objasnio situaciju.

” Izašli smo na teren u rutinsku kontrolu saobraćaja. Oko 15.30 primjetili smo momka na motoru kako se vozi po ograničenju i nosi kacigu. Odmah nam je bio sumnjiv. Zbog toga smo ga i zaustavili. Nakon provjere njegovih ličnih podataka vidjeli smo da ima registrovan i tehnički ispravan motor te da nosi zaštitnu kacigu. Pitali smo ga zašto nosi kacigu, kako će ga ljudi vidit da je to on na motoru. Kako nisam našao ni jednu nepravilnost vratio sam mu dokumente i pustio ga dalje u saobraćaj. Ali svakako ćemo ga pratiti ovih dana.”

I tako sam ja napustio stanicu i uputio se dalje, taj dan više nisam vidio ni jednog s kacigom ili tablicama. Tražio sam od policije da mi daju lične podatke od momka kako bi mogao uslikati taj famozni motor. No nažalost nisu mi ustupili te informacije.

Napominjemo da je tekst satiričnog karaktera.

Satira je književni oblik u kojem se kritički ismijava pojedinac, grupa, država ili vlast. Satira je vrsta komedije koja kritizira neke pojave ili karaktere, a bez želje da se osuđuju.

Haver za Jelah.info

Povezane vijesti

Najnovije vijesti