22.7 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

U Tešnju će se održati prvi socijalni dan

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini dana 21.10.2016., održava prvi Socijalni dan- dan kada srednjoškolci mijenjaju svoje školske klupe za radna mjesta. Socijalni dan će se održati i u Tešnju koji je jedan od gradova učesnika najvećeg projekta u Bosni i Hercegovini.

Socijalni dan je najznačajniji projekat srednjoškolaca koji će se implementirati u tekućoj godini dana, čija je srž da učenici na jedan dan svoje školske klupe zamjene radnim mjestima koja će obezbijediti lokalni poslodavci. Projekat se implementira sa ciljem ukazivanja na vrijednosti praktičnog učenja i stvaranje zdravije lokalne zajednice saradnjom između poslodavaca i srednjoškolaca. Samim tim motivisaćemo srednjoškolce da svojim radom doprinesu poboljšanju njihove lokalne zajednice, te potaknuti sadašnje i buduće poslodavce na investiranje u mlade naraštaje. Socijalni dan koji provode mnoge organizacije širom Evrope počev od Danske, Njemačke, Italije i Srbije novac najčešće doniraju u svrhu projekata za mlade na prostoru svoje zemlje. Ista situacija je i sa prvim Socijalnim danom Asocijacije srednjoškolaca u BiH koja će podržati omladinske projekte u svojim lokalnim timovima širom države.

Želimo što bolje upoznati javnost Tešnja o najznačajnijem projektu srednjoškolaca u našoj državi. U projektu Socijalni dan učestvuje 10 gradova nositelja projekta kao i preko 40 lokalnih timova u okviru Asocijacije srednjoškolaca u BiH.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti