27.2 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

U Tešnju fizički napadnut predsjednik NK Bosne

Povodom nemilih događaja koji se danas desili na utakmici 28 kola Druge lige Centar između NK Tošk i NK Azot na stadionu Luke u Tešnju kada je nekoliko huligana fizički napalo na predsjednika NK Bosna Visoko gospodina Faruka Ihtijarevića i člana uprave gospodina Pajević Anesa, Upravni odbor NK Bosna oštro osuđuje ovaj gnusni i nesportski čin.

Naime, današnjoj utakmici u Tešnju između Toška i Azota koja je itekako bitna za naš klub u raspletu prvenstva i plasmanu u viši rang takmičenja, prisustvovali su predsjednik uprave kluba i legenda BH nogometa gospodin Faruk Ihtijarević i član uprave kluba gospodin Anes Pajević, koji su na strani stadiona predviđenoj za goste posmatrali ovu izuzetno zanimljivu utakmicu.

Krajem drugog poluvremena, bez ikakvog povoda, fizički su napadnuti od strane domaćih huligana, prilikom čega je lakše povrijeđen gospodin Anes Pajević koji je pretrpio par udaraca u predjelu prsa i ramena. Veči incident spriječila je pravovremena reakcija istinskih navijača NK Tošk kao i redara kluba koji su spriječili huligane u pokušaju linča naših članova uprave. Uz asistenciju policije i redara tešanjskog drugoligaša, naši članovi uprave su bezbjedno napustili stadion i područje općine Tešanj.

Ovim povodom oštro osuđujemo ovakva djela, za koja smatramo da nisu dio klupske, ali ni filozofije najvjernijih navijača NK Tošk Tešanj, te jasno poručujemo da smo protiv svakog nasilja nad bilo kim.

Sigurni smo da istinski navijači nisu dio ovog nemilog događaja, te pozivamo upravu NK Tošk da reaguje i ogradi se od ovakvih ispada kako bi nastavili dosadašnju korektnu suradnju. Tim prije jer su navijači i uprava NK Tošk bez ikakvih problema ove sezone primljeni na stadion Luke u Visokom gdje su bodrili svoju ekipu u korektnoj atmosferi i duhu fair playa.

“Uprava NK Bosna Visoko s ponosom ističe da je, u skladu sa našom dugogodišnjom tradicijom, filozofijom i njegom moralnih vrijednosti, stadion Luke u Visokom oaza sporta i kulture, poprište isključivo sportskih i fair play nadmetanja, te mjesto gdje su bezbjedni i dobrodošli svi sportski rivali i prijatelji. Pozivamo sve sportske prijatelje da u skladu sa našim opredjeljenjima i poslovnom politikom, posjete stadion Luke u Visokom i lično se uvjere u kvalitetno gostoprimstvo koje smo u stanju pružiti svim prijateljima i sportskim rivalima.”

Upravni odbor NK Bosna Visoko

Povezane vijesti

Najnovije vijesti