13.3 C
Tešanj
Nedjelja, 26 Maja, 2024

U Tešnju nemoguće registrovati motorno vozilo

Amila Opardija, portparol Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDEEA-a), potvrdila je kako se obistinila procjena kako bi stikera za registraciju moglo nestati tokom januara.

IDEEA naime nije uspjela nabaviti novi kontingent naljepnica zbog problema sa tenderom.

“Na nekim lokacijama uopće nema stikera. Zalihe koje imamo kontiunirano distribuiramo nadležnim organima u skladu sa mogućnostima. Ne možemo im distribuirati onoliko koliko im je trenutno potrebno”, kazala je Opardija.

IDEEA je u novembru prošle godine upozorila kako bi moglo doći do nestašice stikera za registraciju, sugerišući nadležnim da izvrše prerapodjelu.

“Mi smo u novembru nadležnim organima, u cilju nesmetanog procesa registracije vozila, sugerisali da vode evidenciju o broju neiskorištenih stikera i u skladu sa potrebama izvrše preraspodjelu između IDEEA lokacija koje su u njihovoj nadležnosti. Pored toga, na osnovu raspoloživih zaliha koje smo imali izvršili smo raspodjelu preostalih količina, koje im postepeno dostavljamo u skladu sa potrebama”, ističe Opardija.

„Od ponedjeljka, svi MUP-ovi prelaze na izdavanje potvrda“, rekla nam je Opardija.

Već 10 dana u MUP-u Tešanj nema stikera a kako u Mupu ne izadju potvrde otežano je registriranje motornih vozila. Na jelah.info portal se javio i jedan čitatelj koji se pita hoće li tko odgovarati zbog nemogućosti registriranja.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

“postovani, ne znam jeste li upućeni s problemom koji se desio u mupu tešanj, vec 10 dana moja firma ne moze registrirati kedi. Jer fali naljepnica za registraciju. Ja ne znam u kakvoj mi drzavi zivimo da je mup nesposoban nabaviti obicne naljepnice i zbog toga svi mi ispaštamo. Kako firma nije registrirala kedi tako ni ja ne mogu raditi tj voziti u Sloveniju. I sad mi poslodavac neće platiti te dane koje čekam registraciju kedija. Pitam se hoće li tko odgovarati za ovo ili će opet sve ići preko leđa običnih radnika. ako mozete objaviti anonimno”

Povezane vijesti

Najnovije vijesti