27.5 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

U Tešnju privedena osoba koja je bušila gume na ukupno 25 vozila

Dana 24.11.2016. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Tešanj je od strane više građana prijavljeno da je u toku noći 23/24.11.2016. godine, na području grada Tešnja, te u naselju Krndija, došlo do oštećenja parkiranih putničkih motornih vozila. Odmah nakon zaprimljenih prijava, na lica mjesta su izašli policijski službenici koji su potvrdili tačnost prijava, te utvrdili da se radi o okupno 25 vozila koja su oštećena na način da je od strane nepoznatog lica izvršeno bušenje pneumatika na istim.

Operativnim radom na terenu, te na osnovu poduzetih intenzivnih aktivnosti na identifikovanju izvršioca navedenih krivičnih djela, policijski službenici Policijske stanice Tešanj došli su do pouzdanih saznanja da se u vezu sa navedenim krivičnim djelima može dovesti lice B.A. iz Tešnja. Dana 25.11.2016. godine, navedeno lice je od strane policijskih službenika lišeno slobode, te je nad istim u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Tešanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica:

B.A., rođenog 1983. godine, iz Tešnja,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz člana 293. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose s javnošću,

analitiku i planiranje

Povezane vijesti

Najnovije vijesti