U Tešnju pronađeno vozilo Benedija Đukanovića

U Tešnju pronađeno vozilo Benedija Đukanovića

4427
0
PODIJELI

Pripadnici Policijske stanice Tešanj 27. juna obavijestili su pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a da se u Tešnju, na parking prostoru u Ulici Huseina Kapetana Gardaševića nalazi parkirano vozilo “golf 7”, kojeg je koristio Benedi Đukanović, osumnjičeni za teško ubistvo Slaviše Krunića,  a za kojim vozilom je bio na snazi raspis o traganju.

– Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS obavijestili su postupajuću tužiteljicu Posebnog odjeljenja za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta, koja je naložila da se nakon izvršenog uviđaja o pronalasku vozila od mjesno nadležne Policijske stanice, vozilo preda u nadležnost policijskih službenika MUP-a RS – saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Uviđaj na mjestu pronalaska vozila obavili su policajci iz tešnja, u prisustvu policijskog službenika Uprave za organizovani i teški kriminalitet, nakon čega je vozilo prevezeno u krug policijske stanice Tešanj.

– Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a preuzeli su danas vozilo, nakon čega će ono biti deponovano u depozit Policijske uprave Banja Luka, gdje će se dalje preduzimati potrebne mjere i radnje pod nadzorom postupajućeg tužilaštva – stoji u saopćenju.

Slaviša Krunić ubijen je u noći između 22. i 23. aprila 2019. godine u sačekuši u Glamočanima kod Banje Luke. Ubijen je jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović, kao inapadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

Benedi Đukanović za kojim je bila raspisana potjernica zbog ubistva Krunića predao se sarajevskoj policiji 12. juna prošle godine.

Izvor: Faktor

NEMA KOMENTARA