32 C
Tešanj
Utorak, 16 Jula, 2024

U tuđoj avliji – Alma Beširević

Demenc Kompetenc Libe ili u prevodu Demencija – Kompetencija – Ljubav kompanija je koja nudi 24-satnu njegu svojim pacijentima u Austrijskom gradu Beču i njegovoj bližoj okolini. Njihov primarni cilj je pomoći i podržati bolesnike s demencijom i osobe s ograničenim svakodnevnim sposobnostima u strukturiranju njihove rutine, istovremeno radeći na njihovoj neovisnosti. Kvalitetno i doslijedno osoblje koje se konstantno usavršava, osiguranje je visoke kvalitete njege. DKL prostorije su smještene u srcu Beča, tačnije u petom krugu, Margareten, a do njih se može doći javnim prijevozom, kao i vlastitim vozilom.

Na čelu ove kompanije nalazi se Alma Beširević. Rodom je iz Tešnja i sa ponosom ističe da voli svoj grad i ljude koji žive u njemu. Odrastajući u krugu takvog porodičnog uređenja i prilika ništa drugo joj nije bilo ni preostalo nego da postane ono što je danas, uspješan menađer i vlasnik vlastite kompanije. U Austriju je došla 1995.godine kako kaže sa ciljem da ostvari nešto više u svom životu, kako za sebe, tako i za svoju porodicu… Alma je stekla svoje praktične vještine tokom nekoliko godina u sektoru mobilne i bolničke njege. Kasnije, ovo znanje je kroz posebno obrazovanje,  njegu, podršku, pratnju i savetovanje uspjela primjeniti naročito kod pacijenata koji pate od demencije.

„U tuđoj avliji sa Osmanom Džihom“ predstavljamo kompaniju DKL na čelu sa generalnom direktoricom Almom Beširović… Demencija – Kompetencija – Ljubav, DKL- kompanija koja veoma uspješno vodi brigu o dementnim osobama i osobama s ograničenim svakodnevnim sposobnostima…Samo na Hayat TV Plus kanalu, u subotu sa početkom u 20 sati.

https://youtu.be/Eo0hM57qzu4

Povezane vijesti

Najnovije vijesti