U tunelu “Salakovac” ispred vozila generala Jeleča aktivirana eksplozivna naprava!

U tunelu “Salakovac” ispred vozila generala Jeleča aktivirana eksplozivna naprava!

230
0
PODIJELI

Iz policijskih izvora “Dnevnom avazu” potvrđeno je kako je u tunelu “Salakovac” večeras došlo do eksplozije ispred vozila u kojem je bio načelnik Zajedničkog stožera OS BiH Anto Jeleč.

Eksplozivna naprava je aktivirana, ostavila je krater, ali srećom ni general Jeleč niti itko iz njegove pratnje nije povrijeđen.

Sumnja se da je riječ o novom napadu.

Prema policijskim izvorima, najvjerovatnije je naprava bačena iz vozila u pokretu, a primijećeno je vozilo koje se brzo udaljavalo. Policijske ekipe su na licu mjesta i utvrđuju sve detalje.

– Za sada možemo reći kako je došlo do detonacije, ali još ne znamo što je uzrok. Uviđaj se obavlja na licu mjesta. Samo možemo reći kako nije bilo povrijeđenih – rekli su za Prvi.tv iz Operativnof centra MUP-a HNŽ-a.

General Jeleč upravo je potvrdio za “Dnevni avaz” da se dogodio incident, ali nije mogao reći više detalja. – Bila je eksplozija u tunelu “Salakovac”. Ja nisam povrijeđen niti je moje vozilo oštećeno. Samo sam prošao kroz dim. Ja sam to vidio i prijavio sam policiji i oni vrše istragu – kaže Jeleč.

Policija u Mostaru privela je na informativni razgovor osobe iz automobila koji je prošao večeras kroz tunel “Salakovac” neposredno prije eksplozije, doznaje Prvi.tv iz mostarske policije.

U gradu i oko grada postavljeni su policijski punktovi.

Uskoro opširnije….

NEMA KOMENTARA