17.6 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

U velikoj policijskoj akciji pronađene zasade konoplje

Izvršen pretres porodičnih kuća na prostoru naseljenog mjesta Jelah kojom prilikom je pronađeno više stabljika biljke “Indijska konoplja”

Provodeći planske aktivnosti usmjerene na suzbijanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, na osnovu Naredbe za pretresanje Općinskog suda u Tešnju, policijski službenici kriminalističke, zajedno sa policijskim službenicima uniformisane policije Policijske stanice Tešanj, su dana 15.06.2020.godine, na području naseljenog mjesta Jelah u općini Tešanj, izvršili pretres porodičnih kuća, dvorišta, plastenika i pomoćnih objekata kojima se koristi osoba A.A. iz Jelaha.
Izvršenim pretresom pronađeno je i o duzeto više stabljika biljke „indijska konoplja čiji uzgoj je zabranjen članom 4. Zakona o sprječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga Bosne i Hercegovine.

Pronađene su stabljike biljke „Indijska konoplja“ zasađene u u blizini pomoćnog objekta, odnosno šupe, u dvorištu porodične kuće osobe A.A. Također, pronađeno je više dijelova biljke „indijska konpolja“, pripremljenih za dalje rasađivanje, kao i dio osušenih dijelova biljke pripremljenih za konzumaciju.
O provedenim radnjama upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je naložio poduzimanje daljih mjera i radnji.
Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz elana 238. KZ FBiH, nad licem A.A. provedena kriminalistička obrada tokom koje je ispitan kao osumnjičeni zbog počinjenja navedenih krivičnih djela.
Nakon provođenja nepohodnih vještačenja i prikupljanja svih dokaza o poćinjenim krivičnim djelima nadležnom kantonalnom tužilaštvu če u redovnoj proceduri biti, podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv osobe A.A.

Smart Televizija

Povezane vijesti

Najnovije vijesti