Ubici poštara još dva mjeseca pritvora

Ubici poštara još dva mjeseca pritvora

313
0
PODIJELI

Adnanu Sadikoviću (18) iz Šija kod Tešnja, osumnjičenom za svirepo ubistvo mjesnog poštara Nusreta Mehinovića (58), Vijeće Kantonalnog suda u Zenici kojim je predsjedavao sudija Nusret Halilović produžilo je pritvor za još dva mjeseca.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona trebalo bi u tom periodu, do 23. oktobra, podići optužnicu, nakon čega bi moglo početi i suđenje.

Sadiković je uhapšen 23. jula nakon dvanaestodnevne potjere i policijske istrage koja je ukazivala da bi upravo on mogao biti izvršilac ovog teškog zločina koji se desio 11. jula i koji je potresao tešanjski kraj.

Podsjećamo, poštar je pronađen mrtav pored upaljenog televizora u svojoj iznajmljenoj kući i sa više od 20 rana na tijelu nanesenih oštrim predmetom, a kako je u njegovoj torbi pronađen novac, koristoljublje je bilo isključeno kao motiv, što je istragu usmjerilo u drugom smjeru.

Forenzičari su tada otkrili i tragove seksualnog nasilja neposredno prije smrti, što je istragu usmjerilo prema tek punoljetnom Sadikoviću. Naime, Sadiković je prije pet godina pobjegao od kuće i privremeno utočište pronašao kod poštara Mehinovića.

Pretpostavlja se da je ubijeni tada i seksualno zlostavljao 13-godišnjeg Sadikovića, što navodi na sumnju da se ubistvo i dogodilo s namjerom da mu se osveti zbog pretrpljenog zlostavljanja.

NEMA KOMENTARA