Učenici iz Tešnja osvojili prvo i treće mjesto na takmičenju iz matematike

Učenici iz Tešnja osvojili prvo i treće mjesto na takmičenju iz matematike

1130
0
PODIJELI

Četvrtu godinu za redom Koprivnica je domaćin Matheme, najvećeg matematičkog ekipnog natjecanja u Hrvatskoj, a od ove godine i međunarodnog. Na Mathemu je prijavljeno više od 1000 učenika u više od 450 ekipa i stotinjak mentora.

Natjecatelja ima sa svih strana svijeta, pa će se tako za titulu najboljih boriti učenici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Estonije, Cipra i Grčke.

Jedna od glavnih zadaća ovakvih natjecanja je da pokažu da matematika može biti zabavna. UKoprivnici je danas više od 1200 učenika i mentora, zaljubljenika u matematiku. Jedni od njih je bosanskohercegovačka ekipa iz Tešnja koju predvode mentori Ferid Dizdarević i Samira Elezović.

Doveli smo dvije ekipe učenika sedmog i osmog razreda OŠ Huso Hodžić. Prvi put smo na ovom natjecanju, pripremamo se kroz razna natjecanja, općinska, kantonalna, federalna i druga. Treba s djecom puno raditi van redovnih satova nastave. Djeca moraju biti zainteresirana za nastavu. Uvijek ima djece koje vole matematiku i koja vole što više naučiti – rekao je on.

Naši učenici su osvojili prvo i treće mjesto u jakoj konkurenciji.

Čestitamo našim mentorima Feridu Dizdareviću i Samiri Elezović te učenicima i želimo im sretan povratak kući.

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA