13.4 C
Tešanj
Nedjelja, 19 Maja, 2024

Uhapšen na granici Hrvatske i BiH, prevozio porodicu, unuke i kilogram heroina

Pravomoćnom odlukom karlovačkog Županijskog suda 71-godišnji Ivica Galić iz Gorice u BiH s prebivalištem u Zagrebu osuđen je na dvije godine zatvora zbog krijumčarenja nešto manje od kilograma heroina iz BiH u Hrvatsku.

Županijski sud u Karlovcu pravomoćnom je odlukom osudio Ivicu Galića (71) iz Gorice u BiH na dvije godine zatvora zbog krijumčarenja nješto manje od kilograma heroina iz BiH u Hrvatsku. Galić je prvotno, prema optužnici splitskog odvjetništva, bio osuđen na godinu i dva mjeseca kazne, no viši je sud nakon žalbe tužiteljice povisio kaznu. Ujedno mora platiti i 47.500 kuna kazne, javlja Slobodna Dalmacija.

Galić je osuđen jer je 11. maj 2021. godine zatečen u Vinjanima Gornjim u autu marke Hyundai, a s njime su u autu bile supruga, kćer i dvije maloljetne unuke. Policija ga je izdvojila sa strne na graničnom prijelazu dok je htio ući iz Hrvatske u BiH te je službeni pas za detekciju droga nanjušio osam PVC folija s ukupno 990 grama heroina koje su bile skrivene u nosaču stražnjeg branika vozila. Procjenjuje se da je droga vrijedna oko pola milijuna kuna.

Nakon uhićenja, Galić, ujedno i vlasnik Carinskog terminala Gorica – tvrtka Amgal, tvrdio je kako nema pojma kako se droga našla u autu. Uvjeravao je da je dobrog imovinskog stanja, da se ne bavi time…

Priznao je i kako ga je policija zaustavila i dvadesetak dana ranije na Lučkom te da su on i supruga tada prenoćili u policiji zbog sumnje da prevoze heroin, ali nikakvu drogu policija nije našla.

Nedugo nakon toga promijenio je registracijske oznake na autu. Pojasnio je da je devet godina nakon što je tablica izgubljena ili ju je netko skinuo djeci dok su bili u večernjem izlasku i to zato jer su ga na granici uvijek pitali za tu tablicu. U sustavu MUP-a stajalo je upozorenje da je tablica izgubljena i rekli su mu da se ne može brisati dok se ne nađe ili dok ne napravi nove registracijske oznake. Dobio ih je nakon prve pretrage na Lučkom.

“Cijeli se život bavim vođenjem carinskog terminala na granici, nemam nikakvih osobnih saznanja o drogi niti je koristim”, rekao je Galić i dodao da je potpuno suludo da bi se on, kao čovjek od 70 godina, upustio u takvo što. Na sudu je tvrdio da je uvjeren da mu netko smješta.

Sutkinja nije prihvatila njegovu obranu te je poručila da je teško da ga netko hoće eliminirati iz posla “sada kad je u mirovini”.

“Motiv zbog kojeg je optuženik namjeravao dalje prodati droge je očito imovinske prirode i to bez obzira na njegovo imovinsko stanje” rekla je.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti