34.9 C
Tešanj
Petak, 19 Jula, 2024

Uhapšen zbog pokušaja podmićivanja policije

Dana 20.08.2016. godine, u 18,40 sati, policijska patrola Policijske stanice Tešanj je, obavljajući  poslove kontrole učesnika u saobraćaju, u naseljenom mjestu Jelah Polje, općina Tešanj,  zaustavila  moped marke “KYMCO”, bez registarskih oznaka i prateće dokumentacije, kojim je upravljalo lice A.E., rođen 1998. godine, iz Tešnja. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da je navedeno lice upravljalo mopedom  prije sticanja prava za upravljanje istim.

Nakon što je policijska patrola pristupila sankcionisanju vozača A.E.  za počinjeni prekršaj, isti je prišao  policijskim službenicima i ponudio imnovčanicu u apoenu od 20,00 KM,  kako isti ne bi poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i sankcionisali prijavljenog zbog počinjenog prekršaja.

O navedenom je odmah obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je ovlastio policijske službenike Policijske stanice Tešanj za vršenje uviđaja, kao i poduzimanje drugih mjera i radnji na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj i tom prilikom je od lica A.E. privremeno oduzeta sporna novčanica, koja će biti korištena kao dokaz u daljnjem postupku. Lice A.E. je lišeno slobode, nakon čega je privedeno u službene prostorije Policijske stanice Tešanj gdje je i zadržano i gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, protiv lica A.E. će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Davanje dara i drugih oblika koristi” iz člana 381. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje

Povezane vijesti

Najnovije vijesti