19.7 C
Tešanj
Srijeda, 24 Jula, 2024

Uhapšena četiri dilera koja su prodavala drogu na području Doboja,Tešnja i Maglaja

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj, 11.01.2016. godine lišili su slobode četiri lica (R.Š. sa područja općine Tešanj, FBiH, S.S., S.Đ. i M.B. iz Doboja), zbog osnova sumnje da su zajedno sa N.H. iz Maglaja, FBiH, kao organizovana kriminalna grupa počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Za navedena lica postoji osnova sumnje da su organizovano nabavljali i preko uličnih preprodavaca vršili prodaju opojne droge na području Doboja, Tešnja i Maglaja. Tokom operativne akcije pod kodnim nazivom „Forum“ koja je sprovedena u prethodnih pet mjeseci, policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj preduzeli su niz operativno-taktičkih i drugih istražnih mjera i radnji na prikupljanju operativnih saznanja i materijalnih dokaza u cilju dokumentovanja navedenog krivičnog djela.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj, 11.01.2016. godine, na osnovu pribavljenih naredbi nadležnih sudova, izvršili su pretrese na ukupno pet lokacija: tri na području grada Doboja i dvije na području Federacije BiH (Tešanj i Maglaj). Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto ukupno: 653 komada tableta „ekstazi“, oko 40 grama opojne droge „amfetamin-spid“, novčanice u različitim monetama i manja količina opojne droge „marihuana“, kao drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Nad licima lišenim slobode izvršena je kriminalistička obrada, nakon čega su 12.01.2016. godine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj. Lice N.H. koje je obuhvaćeno istim izvještajem trenutno je nedostupan organima gonjenja i za njim je CJB Doboj raspisao potragu.Navedene aktivnosti preduzete su u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Doboj. Lišavanje slobode i pretresi objekata na području FBiH izvršeni su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a ZE-DO kantona.

Portparol:

Ljerka Stanimirović

Povezane vijesti:
Pretresom kuće pronađena droga u Jelahu
Akcija “Fokus”: Pretresi i hapšenja u Zenici i Tešnju

Povezane vijesti

Najnovije vijesti