Uhapšena tri lopova iz Tešnja zbog krađe više auta

Uhapšena tri lopova iz Tešnja zbog krađe više auta

5661
0
PODIJELI

Policijska uprava Doboj rasvijetlila je krađu više od 20 “golfova” koji su ukradeni na području Banjaluke, Zenice, Doboja, Tuzle, Hercegovačko- neretvanskog i Srednjebosanskog kantona, saznaje Srpskainfo.

Za krađe “golfova” osumnjičena su trojica Tešnjaka, i to N. B(20) i  D.K.(20) dok je njihov sugrađanin A. S.(28) osumnjičen za prikrivanje.

Policijska uprava Doboj podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj izvještaj protiv N.B. (20) i  D.K oba sa područja opštine Tešanj, zbog osnova sumnje da su izrvšili krivična djela „Krađa“ i krivična djela „Teška krađa“. Izvještaj je podnesen i protiv A.S. (28) iz Tešnja zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Prikrivanje“.

– Za navedena lica postoji osnov sumnje da su od sredine decembra 2019. godine pa do početka februara 2020. godine, na području opštine Stanari izvršila otuđenje jednog putničkog automobila marke  „VW Golf“ i na području opštine Teslić otuđenje tri putnička automobila marke „VW Golf“. Za navedena lica postoji osnov sumnje da su otuđila ukupno 20 putničkih automobila marke „VW Golf“, tri pokušaja otuđenja putničkih automobila, te za sada neutvrđen broj otuđenja registarskih oznaka za vozila. Navedena otuđenja, lica su vršila na području Policijske uprave Doboj, Policijske uprave Banja Luka, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Srednjobosanskog kantona- saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Osumnjičeni Starčević tereti se da je  u periodu od sredine decembra 2019. godine pa do početka ferbuara 2020. godine, na području opštine Tešanj, FBiH, kupio ukradene automobile za koje je znao da su veće vrijednosti od cijene po kojoj ih je platilo, te je iste rasklapalo i sjekao na sekundarne sirovine u dvorištu porodične kuće, te takve prodavao preduzeću za prodaju sekundarnih sirovina na području opštine Tešanj, dok je pojedine dijelove zadržavalo za sebe, radi dalje prodaje i sticanja protivpravne imovinske koristi.

Nakon izvršene kriminalističke obrade 15. februara ove godine, osumnjičeni su uz Izvještaj predati u dalju nadležnost OJT Doboj, a u međuvremenu im je određen jednomjesečni pritvor.

Zanimljivosti s drugih portala:
loading...

NEMA KOMENTARA