20.5 C
Tešanj
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Ukrao Touran u Matuzićima pa nakon dramatične potjere uhvaćen

Protiv Sanela Aslanija iz Tuzle, Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu zbog krađe luksuznog VW Tourana, nakon čega je uslijedila dramatična policijska potjera. Sud u Tešnju danas je i potvrdio ovu optužnicu, te se očekuje početak suđenja u ovom predmetu.

Aslani je inače osuđivan više puta. On je prema navodima optužnice 20. juna prošle godine oko 18.15 sati prolazivši pored porodične kuće D.H. u Doboj Jugu primjetio parkiran Touran sive boje.

Nepažnja vlasnika

Prišao je vozilu i vidio da je ključ u kontakt bravi. Nije mu dugo trebalo da se odluči na krađu. Ušao je u Toran i upalio ga iskoristivši nepažnju vlasnika. Vozio je u pravcu Zenice. Dok se kretao magistralnim putem M-17 u mjestu Nemila, za njim je krenulo policijsko vozilo sa upaljenom rotacijom.

Ubrzo im se pridružila još jedna „marica“ s policajcima također s upaljenim rotacionim svijetlima i upaljenim sirenama. Ubrzo se potjeri pridružilo još policajaca, jer je sistem veze brujao da kriminalac bježi ukradenim automobilom.

Pobjegao u šumu

Aslani je bježao u pravcu mjesta Hece kod Zenice, gdje se prema navodima optužnice isključio sa puta M-17.

Tu je stao, izašao iz vozila i pobjegao u obližnju šumu. Policija je nastavila potjeru za njim pješke. U jednom šumarku se pokušao sakriti ali su ga spretni policajci otkrili, savladali i uhapsili i odveli u Policijsku stanicu Centar Zenica.

Kako je navedeno u optužnom aktu Aslani je vlasniku automobila pričinio materijalnu štetu u iznosu više više od 500 KM.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti