13.4 C
Tešanj
Nedjelja, 19 Maja, 2024

Umro dva dana nakon što je naslijedio 30 miliona eura

Stiven Edvard Rajli Žunior (51) naslijedio je gotovo 30 miliona evra da bi dva dana poslije preminuo zbog trovanja antifrizom.

Za njegovo ubistvo osumnjičena je partnerka Ina Tea Kenojer (47) s kojom je planirao prekinuti odnos.

Početkom septembra Stiven se našao s advokatom kako bi naslijedio ogroman novčani iznos. Idući dan je nazvao hitnu pomoć, a bolničari su ga u njegovoj kući u Minotu u Sjevernoj Dakoti pronašli u bespomoćnom stanju. Petog septembra preminuo je u bolnici da bi se kasnije obdukcijom utvrdilo da je riječ o trovanju.

Sumnja se da je Kenojerova pokušala sebi osigurati nasljedstvo koje je pripadalo Rajliju kada je saznala da planira prekinuti vezu s njom. Ipak, kako nisu bili u braku, ona na taj iznos nije imala pravo jer Sjeverna Dakota ne priznaje to zakonski.

Nakon Rajlijeve smrti objavila je niz objava na “Facebooku” u kojima piše o svojoj nevinosti i velikoj ljubavi prema Rajliju.

Na društvenim mrežama oglasio se i njegov sin.

“Počivaj u miru, tata. Imao sam osjećaj da je to bila ona zbog načina na koji se sve odigralo, ali j**i ga, da smo se barem ranije vidjeli”, napisao je i dodao da se nada da će Kenojerova dobiti kaznu koju zaslužuje.

Ona se trenutno suočava s najtežom optužbom za ubistvo u toj saveznoj državi. Prema sudskim spisima, sama se zastupa, piše “New York Post”.

Izvor: nezavisne.com

Povezane vijesti

Najnovije vijesti