19.6 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Upitno igranje utakmice FK Borac i NK Usora

Večeras (25.03.2016.) u 17.00 sati je održan sastanak Upravnog odbora FK Borac iz Jelaha.
Na ovom sastanku se razmatralo o upravo prispjelom dopisu iz Izvršnog odbora NS FBiH na osnovu žalbe našeg kluba, u kojem je navedeno da su zaprimili žalbu, a raspravljalo se i o ODIGRAVANJE UTAKMICE narednog kola sa ekipom NK Usora.
U dopisu se napominje da iz sjedišta Druge lige grupa Centar (FS KS) nisu dobili potpune i relevantne a tražene podatke o ovoj problematici.
IO FBiH je pozvao FK Borac iz Jelaha kao klub svijetle tradicije da u međuvremenu nastave takmičenje, uz obećanje da će IO FBiH uz jasno opredeljenje da svi klubovi MORAJU imati ravnopravan i jednak tretman od strane saveza i takmičarskih organa, detaljno ispitati cjelokupnu problematiku u izvođenju takmičenja i poduzeti odgovarajuće mjere.
Takođe u dopisu se pozivaju svi klubovi, kantonalni savezi i službena lica u Drugoj ligi FBiH grupa Centar da primjenjuju važeće propise uz OBAVEZU DA SVI KLUBOVI MORAJU IMATI RAVNOPRAVAN TRETMAN u takmičenju.
Na osnovu ovog dopisa iz koga se ne može zaključiti da li će dozvoliti igranje utakmice, ali se može shvatiti da IO NS F

Povezane vijesti

Najnovije vijesti