12 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Upucan nakon što je pretukao tri osobe

Drama u glavnom gradu Njemačke: Berlinski ljekari izveli su dvije operacije na tijelu Bosanca Srđana P. (33).

U nedjelju su mu odstranjeni dijelovi slezene nakon što ga je upucala nepoznata osoba na parkingu supermarketa u berlinskom kvartu Schöneberg.

U međuvremenu je policija došla do saznanja da Srđan P. nije samo žrtva nego i počinalac napada. Proteklih dana u bolničkoj sobi državljanina BiH stalno su bila dva civilna policajca.

Razlog: Protiv Srđana P. podnesena je krivična prijava za nanošenje teških tjelesnih povreda, zbog čega je u srijedu direktno iz bolničkog kreveta sproveden u pritvor. Šta se desilo u noći 22. maja, kada je došlo do pucnjave?

Po verziji koju je Srđan P. ispričao berlinskoj policiji on se vraćao kući u 04,00 sata ujutro kada su ga tri nepoznate osobe na parkingu Lidla upitale za cigaretu. Odjedno su nasrnuli na njega, a jedan od napadača je ispalio tri metka. Jedan hitac je pogodio Srđana P. Usput su mu ukrali 700 eura koje je, navodno, spremio za kupovinu automobila.

No, izgleda da je istina drugačija. Policija je došla do saznanja da je obračun počeo pola sata ranije, nekoliko stotina metara dalje, kada je Bosanac Srđan P. pretukao tri osobe (među kojima je bio i jedan beskućnik) i nanio im teške povrede. Ove osobe (ili neko njima blizak) servirali su mu osvetu, a sada ga čeka i krivična prijava.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti