8 C
Tešanj
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

Uručeni trimeri džematima

U okviru, već općeprihvaćene, općinske Vizije “Tešanj sredina ekološke svijesti, čistoće i reda” u subotu, 16. maja 2015. godine u prostorijama Medžlisa IZ-e Tešanj predsjednicima džematskih odbora sa područja ovog Medžlisa uručeni su trimeri. Tom prilikom predsjendicima su se prigodno obratili: glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić, predsjednik IO Zehrudin Kruško, direktor firme “HIFA OIL” dr. Venan Hadžiselimović, i Kenan Ahmetlić sin vakifa Izudina Ahmetlića.
Kada je Vizija „Tešanj sredina ekološke svijesti, čistoće i reda“ usvojena od strane OV Tešanj, mnogima je izgledala kao nešto što je prihvaćeno od razvijenog svijeta samo deklarativno, a onda ostane sve po starom. Međutim u Tešnju je odavno prisutna kritična masa privrežna ovoj Viziji i svake godine se postižu sve bolji rezultati, tako da je općina Tešanj danas jedan od najčišćih i najurednijih prostora u Bosni i Hercegovini.

To pokazuje i ovaj primjer koji je opet svojstven jednom našem posebnom sugrađaninu Izudinu Ahmetliću vlasniku firme „HIFA OIL“ Tešanj koja je uvakufila Medžlisu islamske zajednice 35 trimera za održavanje čistoće i reda u džamijskim avlijama, haremima i mezarjima.

Uz trimere je isporučena i sva pripadajuća oprema i po 5 litara odgovaraućeg goriva.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti