20 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Uskoro kaznene prijave zbog skrivanja granata u Kaloševiću

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uskoro će podnijeti Tužiteljstvu BiH kaznene prijave protiv odgovornih osoba za skrivanje velike količine vojnog naoružanja u selu Kalošević kod Tešnja.

Istraga o ovom slučaju već je završena, a avaz navodi da su pripadnici SIPA-e, koji od jula rade na ovom predmetu, uspjeli razotkriti sve izvršitelje i nalogodavce koji su sudjelovali u zakopavanju oko 1,6 tona pronađenog naoružanja.

Glasnogovornik SIPA-e Kristina Jozić potvrdila je ovu informaciju, navodeći da je ova agencija u obimnom predmetu koji će proslijediti Tužiteljstvu uspjela dokazat tko su počinitelji.

“Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu vrlo brzo bit će predat Tužiteljstvu BiH”, rekla je Jozić. “Avaz” neslužbeno saznaje da je prvoosumnjičeni u ovom predmetu, a protiv kojeg će SIPA podnijeti kaznenu prijavu, poslanik u parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović.

“On je već ranije dovođen u vezu sa s ovim naoružanjem, a dodatno su potvrđene sumnje SIPA-e nakon što su Mehmedovića optužili zapovjednici u Tešnju, navodeći da su po njegovoj naredbi sudjelovali u zakopavanju naoružanja”, piše ovaj dnevnik.

Pripadnici SIPA-e pronašli su početkom juna na lokalitetu sela Kalošević 588 kumulativnih projektila za ručni raketni bacač, 589 barutnih punjenja za projektile, 60 projektila kalibra 84 milimetra za bestrzajni top, što je najveća količina naoružanja, streljiva i eksplozivnih sredstava pronađena od završetka rata u BiH.

Srna/Jelah.info

Povezane vijesti

Najnovije vijesti