26.3 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Uskoro zabrana saobraćanja pored kuće Ćorića

Iz neslužbenih izvora saznajemo kako ce usoro biti zabranjeno saobraćanje na pomenutoj relaciji, a razlog je i više nego zanimljiv.

Naime odbor za prijem u Guinnessovu knjigu rekorda zaprimio je jedan čudan zahtijev za unos najveće rupe na makadamu koji je već davno trebao biti asfaltiran.

Doznajemo kako u svijetu postoje i veće rupe ali ne u kategoriji makadamskih puteva koji su već davno trebali biti asfaltirani.

Naš izvor otkriva kako je Jelah tu vidio snažan potencijal za razvoj turizma i kako već imaju nekoliko kineza, zašto ne privuci njihovu bližnju familiju i ostvariti posjetu od 6 miliona kineza mjesecno.

Pitali smo sugradjane što misle o toj ideji i naišli smo na razumijavanje i oduševljenje.

Damir P. kaže: šta me briga objesim „zimmer frei“ i iznajmljujem apartmane, odlična ideja.
Asmir C. kaže: gdje su ti Kinezi bili 92. godine ? Sad bi da uživaju u našim blagodarima. Sve to treba vilama.
Belmin K. kaže: ne može se to zatvoriti, gdje ću ja parkirati kad budem išao na kafu ? do sada su svi bili oduševljeni kada bi zaparkirao semafor i stvarao gužvu, pa zar tradiciju da ukidamo ? Kad je krenuo dobacio je još: gdje će vam duša ??

Amira S. kaže: misli li ovdje itko na djecu koja mogu upasti u tu rupu kad srijedom i subotom hodaju pijana i nadrogirana ? Te kao roditelj apelira: zatrpajte tu rupu, mi sviju djecu fino odgojimo i putimo da se napiju, drogiraju i voze 200 km kroz Jelah i onda ih vi stavljate u ovakvu opasnost.

Rastuzila nas je jedna ispovijest Enesa G. kojem rupa znači puno više nego jedna turistička atrakcija, on je naime tu upoznao svoju ženu koja je pomogla gurati njegovog GOLFA dvicu nakon što je zapao u rupi. Njih dvoje kažu da će rupu ako bude potrebe čuvati i svojim životom.

Kako saznajemo čeka se dolazak članova gorske službe za spašavanje (GSS) iz Hrvatske da ispitaju sadrzaj rupe te utvrde ima li života u njoj. Kako ima nekoliko rupa na tom potezu čekaju se stručnjaci iz Švicarske koji jedini na svijetu imaju opremu kojom se mogu mjeriti rupe te veličine.

Takodjer zanimljiva je činjenica da je Tešanj nakon što je čuo glasine odmah odvojio 24 miliona maraka za kopanje još veće rupe, ali se u Jelahu ne brinu jer znaju da za takvo šta treba vremena a do tada će oni razviti puni turistički potencijal.

Napominjemo da je tekst satiričnog karaktera.

Satira je književni oblik u kojem se kritički ismijava pojedinac, grupa, država ili vlast. Satira je vrsta komedije koja kritizira neke pojave ili karaktere, a bez želje da se osuđuju.

Haver za Jelah.info

Povezane vijesti

Najnovije vijesti