26.3 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Usora: Kanita Muminović članica KBS “Titanium” viceprvakinja svijeta

Članica KBS “Titanium” Usora Kanita Muminović prošle sedmice je nastupala za kickboxing reprezentaciju Bosne i Hercegovine na WAKO Svjetskom prvenstvu za kadete i juniore koje se održavao u Italijanskem gradu Lido di Jesolo.

Kanita je nastupala u disciplini low kick, uzrast mlađe juniorke do 56kg.

Učešće na spomenutom prvenstvu je uzelo 2545 takmičara iz 63 zemlje širom svijeta. Kao vodeća na WAKO Svjetskoj rang listi za svoju kategoriju Kanita je opravdala očekivanja.

U velikom finalu za malu nijansu pobjedu je odnijela Grkinja Maria Stavroulova.

“Nakon osvajanja Svjetske seniorske srebrene medalje u KBS “Titanium” stiže i Svjetsko kadetsko srebro koje potvrđuje kvalitet i način rada našeg stručnog štaba ali i takmičara. Ovim putem se zahvaljujemo Remzija Šetić, Tarik Zolotić te Aldinu Avdiću koji imaju velike zasluge u ostvarenom rezultatu. Selektoru reprezentacije Milanu Vitkoviću i trenerima koji su bili u sastavu reprezentacije također pripadaju posebne zasluge kojim se ovim putem zahvaljujemo. Mi ćemo zasigurno nastaviti vrijedno raditi i predstavljati našu općinu, kanton i državu u najboljem svjetlu, te se nadamo da će biti i onih koji će ove rezultati znati cijeniti sa adekvatnom podrškom u svakom smislu. Stručni štab upućuje velike čestitke našoj Kaniti na osvojenoj tituli.” – saopćeno je iz KBS Titanium Usora.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti