19.6 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Usora: Potpisani ugovori o sufinanciranju rješavanja prvog stambenog pitanja mladih bračnih parova

Po provedenoj proceduri javnog oglasa, a sukladno Odluci o sufinanciranju rješavanja prvog stambenog pitanja za mlade obitelji na području općine Usora u 2022. godini načelnik općine Zvonimir Anđelić je u notarskom uredu, s korisnicima Kristijan i Dajana Ivić iz Žabljaka, Boris i Antonija Jurišić iz Žabljak, te Marijan i Iliana Pauković iz Alibegovaca, potpisao ugovor o sufinanciranju rješavanja prvog stambenog pitanja mladih bračnih parova na području općine Usora.

Navedenim ugovorom općina Usora se obvezuje isplatiti korisnicima nepovratna financijska sredstva u iznosima od 8.400,00 KM do 10.000,00 KM, u zavisnosti od pojedinačno odobrenih sredstava.

Korisnici sredstava se obvezuju da će dogradnju, izgradnju i kupnju stambenog objekta završiti sukladno izdatom odobrenju za građenje, useliti u njega u roku od pet godina, te u njemu živjeti minimalno narednih 15 godina.

Načelnik općine Usora je izrazio nadu da će u narednim godinama biti više korisnika sufinanciranja od strane općine Usora, a ovogodišnjim korisnicima zaželio što brže i sretnije useljenje.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti