14.2 C
Tešanj
Utorak, 16 Aprila, 2024

Usora: Poziv građanima da izvrše prijavu svog objekta u adresni registar

Pozivaju se vlasnici stambenih i poslovnih jedinica na području Općine Usora, izuzev prostora mjesne zajednice Jeleči i Filipovići, odnosno tri naseljena mjesta koja pripadaju ovoj mjesnoj zajednici, ukoliko nisu dobili adresni broj da se jave u ured broj 9. u Službu za geodetske poslove, katastar nekretnina, imovinsko-pravne poslove i urbanizam.

Općina Usora je uradila adresni registar i dodijelila brojeve za sva naseljena mjesta, osim dijela Miljanovaca, dijela Novih Miljanovaca i Kovčića, što će se uraditi naknadno.

Prijave je potrebno izvršiti do 1.11.2023. godine. Nakon isteka roka Općina Usora će za sve prijavljene objekte naručiti pločice i izdati Rješenja koja će biti dostavljena istima.

Svrha ovog poziva je osiguranje ravnopravnosti za sve vlasnike objekata koji su zbog pogreške ili nekog drugog razloga izostavljeni iz ovog projekta, tj. nije im projektom dodijeljen broj.

Nakon isteka roka svi objekti koji nemaju broj, kao i novoizgrađeni objekti će po Odluci o adresnom registru morati samostalno podnositi zahtjeve i snositi troškove.

Napominjemo kako su za svako oštećenje ili skidanje postavljene pločice propisane sankcije.

Stoga vas još jednom pozivamo da iskoristite ovaj poziv i prijavite stambenu ili poslovnu jednicu za dobivanje adresnog broja. Na ovaj način smanjujete vlastite troškove, a također izbjegavate zakonom propisane novčane sankcije.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti