13.3 C
Tešanj
Nedjelja, 26 Maja, 2024

Uspjeh industrije konfekcije: Tešanjski Napredak obilježava 60 godina rada

Industrija konfekcije Napredak d.d. iz Tešnja, članica AS GROUP, svečanim prijemom će obilježiti 60 godina postojanja i rada. Prijem će biti održan u Tešnju u srijedu, 9. marta, sa početkom u 11,30 sati, saopćeno je iz ove kompanije, prenosi novinska agencija Patria.

Dolazak gostiju u krug tvornice (Raduša bb, Tešanj) predviđen je u 11,30 sati, nakon čega slijedi obilazak pogona, a potom i svečanost u restoranu “Ukus” u Tešnju.

Prilikom svečanosti prisutnima će se obratiti premijer Vlade ZDK-a Miralem Galijašević, načelnik Općine Tešanj Suad Huskić, i direktor kompanije Napredak d.d. Tešanj Amir Šišić.

Napredak d.d. Tešanj je osnovan1956. godine udruživanjem dvije zanatske radionice. Proizvodni prostor je smješten u gradu Tešnju na 6.500 m2 sa bogatim proizvodnim programom muške i ženske modne konfekcije u okviru koga preduzeće proizvodi mantile, kapute, jakne, blejzere, kostime i druge modne odijevne predmete.

Danas Napredak zapošljava 350 vrhunski obučenih radnika, koji rade u radnim uslovima standardiziranim po normama EU. Potvrda uspješnosti i kvaliteta su i Napretkovi partneri sa kojima je do sada ostvarena uspješna dugogodišnja saradnja kao što su Coach, Baracuta i Scherer, zatim Pierre Cardin, Carl Gross, Jupiter, S’ Oliver, Schneiders, Baldesarini.

Osim toga, u kompaniji Napredak planiraju proširenje proizvodnih linija, što podrazumijeva povećanje broja uposlenih, sa ciljem da ova kompanija postane najveći razvojni i proizvodni centar tekstila Jugoistočne Evrope, stoji u saopćenju.

Povezane vijesti:
Napredak iz Tešnja: Šiju odjeću svjetskih modnih brendova
VREMEPLOV: Tešanjski krojači i konfekcionari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti