15.1 C
Tešanj
Utorak, 5 Marta, 2024

Uspjesi matematičara iz Miljanovaca

U subotu 14. marta održano je općinsko takmičenje iz matematike na kojem su učenici naše škole osvojili zapažene rezultate.

U konkurenciji šestih razreda učenica Sadeta Pilav je osvojila prvo mjesto sa osvjenih maksimalnih 100 bodova. Uspješni su bili i učenici osmih razreda .

Tako je učenica Šejma Hasak osvojila treće a Melika Smajić četvrto mjesto. Na taj način ove tri učenice su ostvarile pravo da se takmiče i na kantonalnom takmičenju iz matematike jer prema novim pravilima dalje se plasiraju i učenici sa osvojenim četvrtim mjestom.

Spomenut ćemo i učenicu IX razreda Hatidžu Garić koja je osvojila peto mjesto.

Svemu je prethodilo marljivo vježbanje uz nastavnike matematike Ruvejdom Karahmet i Izudinom Karahmet, tako da je prije općinskog bilo i školsko takmičenje na kojem su učešće uzeli:

VI razredi: Ćeman Šemsada, Pilav Sadeta, Pilav Maid, Mudrov Lamija

VII razredi: Klepić Adelisa, Pilav Hanifa, Pilav Nihad, Lekić Emina

VIII razredi: Hasak Šejma, Delić Zakir, Smajić Melika, Davarović Advija

IX razredi: Garić Hatidža, Mudrov Dženita, Džafić Amina, Solo Emina

Direktor škole Elvedin Ahmić je u utorak 17.03. upriličio sastanak sa svim učenicma i nastavnicima koji su učenike pripremali čestitajući im na rezultatima. Za tri učenice se nastavljuju intenzivne pripreme za dalja takmičenja. Želimo im puno sreće i nadamo se lijepim vijestima i sa kantonalnog takmičenja!!

Povezane vijesti

Najnovije vijesti