1.3 C
Tešanj
Srijeda, 6 Decembra, 2023

Uspješna aplikacija u vrijednosti 90 hiljada KM – zaštita okoliša

JP RAD d.d. Tešanj kontinuirano prati javne pozive nadležnih ministarstava i fondova, te na iste aplicira sa ciljem sufinansiranja ili finansiranja projekata koji će unaprijediti rad preduzeća, optimizirati troškove preduzeća, kao i stvoriti bolji/uslovniji društveni ambijent stanovnika Općine Tešanj.
Aplikacija na Javni poziv za dodjelu sredstava za realizaciju programa, projekata i srodnih aktivnosti iz oblasti zaštite okoliša za 2021. godinu- LOT 1, pripremljena je u skladu sa svim uputama Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZE-DO kantona, a kao rezultat uspješne aplikacije preduzeću su odobrena sredstva u visini od 90.000,00 KM.
Danas 16.11.21. u Zenici potpisan je Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava između Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline i JP RAD d.d. Tešanj.
Sredstva će biti utrošena za nabavku traktora sa svim potrebnim priključcima (plug za razgrtanje snijega, posipač za so i frakciju, kranska kosilica za uređenje zelenih površina) za zimsko i ljetno održavanje.
JP RAD d.d. Tešanj je obavezno namjenski utrošiti dodijeljena sredstva.

Izvor: RAD Tešanj

Povezane vijesti

Najnovije vijesti