36.7 C
Tešanj
Utorak, 16 Jula, 2024

Užas u BiH: Ženu porodica držala u zatočeništvu, 17 godina nije izašla iz kuće

Policijska uprava Banje Luke istražuje slučaj zapuštanja žene iz okoline Laktaša, stare oko 40 godina, koja je u veoma lošem psiho-fizičkom stanju primljena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (UKCRS), nakon što je navodno godinama držana u zatočeništvu od članova svoje porodice.

Žena je, kako prenosi ATV, u UKC primljena 12. septembra ove godine nakon što je porodica pozvala Hitnu pomoć, jer se ona praktično nalazila na samrti.

Ljekari su je zatekli neuhranjenu, u besvjesnom stanju, sa ranama po cijelom tijelu.

– Ljekari su kazali da nikada ništa slično u životu nisu vidjeli… Neoprana godinama, žena je imala kosu do poda, koja je više ličila na limenu ploču nego na kosu. Bila je potpuno zapuštena, zbog čega je sve prijavljeno u PS Laktaši. Policija je postupila po prijavi, a ljekari su se izjasnili da ona na tijelu ima višestruke povrede od ležanja, odnosno dekubituse. Radilo se o dekubitalnim povredama do kosti. Druge povrede nisu mogli da potvrde – kazao je izvor blizak istrazi, piše ATV.

Policija je o svemu obavijestila dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci.

Policijskim službenicima je naloženo da im se dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama, odnosno da se uzmu izjave od članova porodice i da se, uz ljekarske nalaze, dostave tužilaštvu kako bi se utvrdilo da li u cijelom slučaju ima elemenata nekog krivičnog djela.

– Jedan od braće policiji je izjavio da njegova sestra od 2006. godine nije izlazila iz kuće, što je punih 17 godina. Također je naveo da se za to vrijeme porodica nikome nije obraćala za pomoć. Ni ljekarima, ni nadležnom Centru za socijalni rad, niti bilo kojoj instituciji – otkrio je izvor, piše ATV.

Dodao je da žena nema lične dokumente, navodno je završila samo osnovnu školu i živjela u domaćinstvu sa majkom i dva brata, piše N1 BiH. 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti