32 C
Tešanj
Utorak, 16 Jula, 2024

Užas u Kaknju: Maskirani razbojnik vezao župnika, prijetio mu nožem i opljačkao

U župi svetog Petra i Pavla u Kaknju sinoć se dogodio napad na župnika Žarka Vujicu. Maskirani razbojnik upao je u prostorije župne kuće, vezao velečasnog te uz prijetnju nožem oteo novac i zlatni nakit.

“U 21:05  sati Policijskoj stanici Kakanj prijavljeno je izvršenje krivičnog djela razbojništva počinjenog na štetu župnika Crkve svetog Petra i Pavla u ulici Mehmeda Skopljaka kojom prilikom je od strane jednog lica uz prijetnju nožem otuđen određen iznos novca i zlatni nakit.  Uviđaj su izvršili pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko–dobojskog kantona. U toku je vršenje istražnih radnji u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima se djelo dogodilo”, rekao je  portparol MUP-a ZDK Elvedin Fišek za Avaz.

Oglasio se i načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

“Duboko sam tužan zbog napada na vlč. Žarka Vujicu koji se dogodio tokom protekle noći u Kaknju. Jutros sam odmah po saznanju posjetio župnika kako bih mu uputio izraze podrške i suosjećanja. Sa bolom u duši izražavam razočarenje i nevjericu da postoje tako zli ljudi koji su spremni izvršiti takav gnusan i strašan čin napada. Od nadležnog kantonalnog MUP-a očekujem da što prije pronađu počinioca, a od pravosudnih organa da oštro kazne počinioca. Izražavam spremnost Općine Kakanj da namiri materijalnu štetu nastalu napadom i pljačkom, a posebno naglašavam da je najveća bol činjenica da je zvjerski napadnut župnik vlč. Žarko Vujica i u tom smislu župniku, vjernicima i svim ljudima koji su s tugom primili vijest upućujem izraze suosjećanja. Ja lično i svi građani Kaknja, svih nacija i vjera, danas su u mislima i molitvama uz našeg sugrađanina vlč. Žarka Vujicu”, naveo je Bajtarević.

Župnik je za portal Centralna.ba rekao kako je bio vezan i da su mu razbojnici držala nož pod vratom, ali da nije pretučen.

“U šoku sam”, naveo je kratko.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti