18.3 C
Tešanj
Utorak, 25 Juna, 2024

Vanesa Žižo iz Tešnja Miss ABC Fashion TV za 2017. godinu

Vanesa Žižo, simpatična je djevojka iz Tešnja, koja je tokom ovogodišnjeg takmičenja u okviru izbora za Miss BiH ostvarila zapažene rezultate. O Vanesi nismo znali mnogo osim činjenice da živi na području općine Tešanj. Nakon završenog ovogodišnjeg izbora kontaktirali smo ovu djevojku kako bismo saznali nešto više o njoj.

Vanesa ima 18 godina i učenica je IV razreda Gimnazije ”Musa Ćazim Ćatić” u Tešnju, i kako nam je sama otkrila u slobodno vrijeme voli igrati odbojku, ali ponekad i crtati. Njena ljubav prema modelingu došla je spontano iskreno priznaje Vanesa, koja se našla u svijetu modelinga zahvaljujući revijama koje je radila u okviru 38. Sarajevo Fashion week-a.

O samom ovogodišnjem izboru za Miss BiH i njenoj prijavi na isti, Vanesa kaže: ”Moj put prema izboru za Miss BiH zapravo je počeo izborom za Miss Dobojske regije na koji sam se prijavila zahvaljujući Steli Zubak – Jovanović kada sam osvojila lentu ABC Fashion TV za dobojsku regiju. To mi je bio put za učešće na izboru za Miss Federacije BiH. Prolaskom u finale sa još 11 djevojaka iz Federacije krenula sam na pripreme za izbor Miss BiH koje su se odvijale u Antaliji, oblast Side, u Grand Prestige hotelu gdje su nas veoma prijatno ugostili. Nakon toga vraćamo se na Ilidžu gdje smo također osjetile veliko gostoprimstvo u hotelu Terme, gdje se i održalo takmičenje. ”

Učesnice ovakvih, ali i sličnih takmičenja uvijek ih pamte po nečemu za njih posebnom, a prema onome što nam je kazala Vanesa Žižo, ona će ova takmičenje pamtiti po predivnim djevojkama koje je upoznala tokom priprema za takmičenje, i bez obzira što su joj bile konkurencija Vanesa ističe da se s njima sprijateljila. Ističe nadu da će sve učesnice takmičenja i u budućnosti biti uspješne u ovom poslu, kao i da će nastaviti druženje u budućnosti.

Ipak, moment koji se najviše Vanesi urezao u sjećanje kao i svim djevojkama zasigurno je onaj dok se čekaju rezultati, i kako ova simpatična djevojka ističe toga će se sjećati uvijek.

Vanesa je na ovogodišnjem izboru za MISS BiH proglašena za Miss ABC Fashion TV, pitali smo je šta ova titula i dodjela lente znači za nju?

”Da, dobila sam lentu ABC Fashion TV, koja , vjerujte mi, ima posebnu vrijednost. Naime, glavni u dodjeli ove lente je Zdravko Zubak, direktor redakcije izbora za Miss BiH kao i agencije ABC models, jedne od jačih na Balkanu. Naravno da će mi ova titula pomoći u daljem radu i već se planiraju poslovi u inostranstvu. Ali, naravno prvo želim da riješim školske obaveze pa ćemo detaljnije o tome.” – kaže Vanesa Žižo.

Najveća podrška ovoj djevojci je bila njena porodica te ističe: ”Sretna sam što ih imam i veoma zahvalna na svemu. Također želim da budem dobar uzor mlađem bratu i sestri koji mi posebno znače.”

Iako je bilo rano da govorimo o velikim planovima Vanesu smo zamolili da za čitatelje portala ZOS radija otkrije neke od njih: ”Imam velike planove što se tiče modelinga, jer zaista želim da postanem profesionalan model. Kao što sam već navela prvo se vraćam školskim obavezama jer mi je pored ovog posla u interesu i upisati fakultet koji želim. Ništa se neće desiti samo od sebe, za sve je potreban trud, a svaki korak se na kraju isplati”- zaključuje Vanesa Žižo.

Vanesi u ime redakcije ZOS radija još jednom upućujemo čestitke, te želimo da i u budućnosti pišemo tekstove o svim mladim ljudima, koji uz trud i zalaganje dolaze do blistavih rezultata.

Rifa Vilašević/zosradio.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti