16.3 C
Tešanj
Subota, 2 Marta, 2024

Vasviji iz Maglaja 8 godina zatvora zbog ubistva sestrića

Podsjećamo: Vasvija Mehić (45) iz Maglaja optužena je, nakon istrage koju je protiv nje vodilo zeničko Tužilaštvo, da je letvom nasmrt pretukla sestrića E. J, te da je pokušala ubiti N. S.

Prema optužnici, koju je potvrdio Kantonalni sud u Zenici, Mehić je sestrića usmrtila 8. augusta 2022. godine u jutarnjim satima u Misurićima kod Maglaja.

“U napuštenom pomoćnom objektu vlasništvo S. A, sa svojim sestrićem E. J. je konzumirala alkohol. Nakon što je došlo do međusobne prepirke i rasprave zbog toga što je E. J. uzeo njen mobitel i nije htio da ga vrati, u namjeri da ga usmrti, fizički ga je napala letvom dužine 70 cm”, navodi se u optužnom aktu.

Dodaje se da ga je udarila najmanje četiri puta u glavu, svjesna da ga na taj način može usmrtiti. Oštećeni E. J. je zadobio teške povrede od kojih je nekoliko dana kasnije preminuo.

Zatim je Kantonalni sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, dana 04.04.2023. godine donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Mehić Vasvije zbog krivičnog djela ubistvo iz člana 166. KZ F BiH i krivičnog djela ubistvo u pokušaju iz člana 166. sta 1. u vezi sa članom 28. KZ F BiH kojom je osuđuje na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 8 (osam) godina.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti