5.3 C
Tešanj
Petak, 19 Aprila, 2024

Veliki uspjeh nekadašnjeg igrača FK Borac iz Jelaha Ajdina Mujagića!

Bivši mladi igrač FK Borac iz Jelaha Ajdin Mujagić, sada član sarajevskog Željezničara i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine trenutno važi za jednog od najtalentovanijih mladih igrača u našoj državi.
U Željezničaru njegov talenat prepoznali su nakon što je Ajdin kao član pionirske selkcije FK Borac iz Jelaha sa svojom ekipom učestvovao u završnici pionirskog takmičenja Bosne i Hercegovine, kada su se FK Borac i FK Željezničar sastali u polufinalu državnog takmičenja.
Odmah nakon ovog takmičenja Ajdin je prešao u veliki Željezničar i svojim radom i kvalitetnom igrom na terenu oduševio trenere Željezničara i selektore naše U-16 i U-17 reprezentacije.
U Željezničaru Ajdin kao jedan od najmlađih igrača u istoriji ovog kluba potpisuje ugovor što je bio znak da se radi o velikom talentu.
U nastavku dobre igre prepoznaju i u seniorskoj ekipi ovog tima i Ajdin sa uspjehom upisuje nastupe i za prvu ekipu jednog od najvećih klubova u našoj državi.
Ajdinov talenat već neko vrijeme prate veliki evropski skauti, a kao nagradu i priznanje njegovog talenta, na službenu adresu FK Željezničar stiže i poziv iz Omladinskog pogona AS Roma, velikog italijanskog kluba.
Ajdin je dobio poziv da bude gost Rome u tehničkom centru “F. Bernardini” u Trigoriu i da u razdoblju od 02. do 06.05. trenerima Rome pokaže da se radi o igraču koji svojim talentom i igračkim mogućnostima može da pomogne ekipi ovog italijanskog velikana u budućnosti.
Kako mi je u razgovoru rekao Ajdinov otac Esad, poziv u tehnički centar nije nikakav garant da će Ajdin preći u ovaj klub kako su to pojedini mediji objavili, ali sam poziv i interesovanje velike Rome za Ajdina je velika čast i privilegija za Ajdina.

Vjerujem da će Ajdin, ili popularno “Mujaga” kako smo ga svi zvali dok je igrao u Borcu, i u Italiji pokazati da se radi o velikom talentu i velikom igraču koji je već sada svojim igrama i kvalitetom prevazišao sve klubove u Bosni i Hercegovini, i da će sa ponosom i uspjehom u tehničkom centru predstaviti ne samo FK Željezničar, nego i FK Borac iz Jelaha kao i cijeli ovaj kraj.
Ajdine Sretan put u Italiju i želim da ti se ispuni želja da zaigraš u ovom velikom klubu.

Jasko Sadiković

Povezane vijesti

Najnovije vijesti