3.5 C
Tešanj
Subota, 4 Februara, 2023
spot_img

Veliko srce dječaka: Svirao harmoniku i skupljao novac za liječenje sugrađanina

Kako bi pomogao u prikupljanju novčanih sredstava za potrebe liječenja Amira Bajrića iz Sanskog Mosta, 11-godišnji dječak Omer Seferović svirao je tokom jedne večeri harmoniku u Prijedorskoj ulici, glavnoj ulici u ovome gradu, te tako prikupio 2.180 maraka.

Ovaj novac predao je Bajriću, koji je zahvalio dječaku i njegovim roditeljima.

“Kontaktirali su me roditelji dječaka i pitali da li bih pristao da Omer svira harmoniku i da se tako prikupi novac za moje liječenje.

Posebno hvala mališanu koji je samostalno došao na tu ideju, a roditelji su ga podržali”, rekao je vidno potreseni Bajrić.

Ovaj dječak je polaznik muzičke škole u Sanskom Mostu, a njegovi nastavnici kažu kako je istinski talenat za harmoniku.

Inače, Bajriću su ljekari nedavno dijagnosticirali ponovnu pojavu tumora na gušterači, nakon što se prije tri godine liječio u Turskoj od te opake bolesti, pišu Nezavisne.

Tada su ljekari davali male šanse da Bajrić uopšte preživi, a sudbina ovoga oca dvoje maloljetne djece ujedinila je dobre ljude širom regiona, te je u humanitarnim akcijama prikupljeno više od 100.000 eura i tim novcem plaćeno liječenje. Tada je podvrgnut operativnom zahvatu koji je potrajao oko 12 sati i radilo se o operaciji koja se smatra jednom od najkomplikovanijih u oblasti hirurgije, a tom prilikom hirurzi su Bajriću uklonili tumor na glavi gušterače.

Ipak, opaka bolest nije pobijeđena, pa Bajrić ponovo mora na operaciju u Tursku, a prema preliminarnim procjenama, za to je neophodno prikupiti 27.000 eura.

Porodica Bajrić nema tih sredstava, pa je ponovo pokrenuta humanitarna akcija kako bi mu se pomoglo…

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,421FansLike
291FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti