29 C
Tešanj
Petak, 12 Jula, 2024

VIDEO: FK Borac Jelah jedan od rijetkih sportskih klubova koji je godinu završio u financijskom i sportskom plusu

U nedjelju 01.02.2015.godine u sali hotela AA u Jelahu održana je redovna godišnja izvještajna skupština fudbalskog kluba Borac iz Jeaha.

Pred oko 200 članova i simpatizera kluba Upravni odbor ovog drugoligaša je izneo sve aktuelnosti vezane za klub u 2014.godini, kao i plan rada za 2015.godinu.

Skupštinu je otvorio predsjenik skupštine Semir Čamdžić i nakon uvodnog dijela došli smo do prve tačke dnevnog reda – Izvještaj o radu kluba u 2014.godini.

Na skupštini su bili prisutni gosti: Načelnik općine Tešanj g-din Suad Huskić, predstavnici klubova FK Proleter Teslić, FK Sloga Doboj, i NK Napredak Šije, nažalost iz kantonalnog saveza nije bilo nikoga iako im je upućen poziv za prisustvo na skupštini.

Predsjednik UO Senad S. Subašić zajedno sa sekretarom kluba Emirom Kotorićem su putem video prezentacije podnijeli izvještaj o radu, finansijski izvještaj i plan rada za 2015.godinu.

Tokom 2014.godine Upravni odbor Fudbalskog kluba „Borac“ iz Jelaha je prvenstveno nastojao da realizira aktivnosti predviđene Planom rada za 2013.godinu koji je Skupština kluba usvojila na redovnoj izvještajnoj sjednici održanoj 02. februara 2014.godine.

IMG_9045.JPGJedan od zaključaka Skupštine je bio da se stvore što bolji uslovi za rad i redovno ligaško takmičenje svih selekcija kluba,kako u pogledu obezbjeđenja finansijskih tako i materijalnih sredstava, da se nastave aktivnosti i radovi na sanaciji objekta klubane, redovno održavanje samog stadiona sa pratećim objektima, održavanje tradicionalnih memorijalnih turnira „Sakib Subašić-Manga“ i „Ibrahim Đonlagić“, kao i druženje veterana Borca koje će od 2014.godine postatit tradicionalnog karaktera, a održav se u znak sjećanja na nekadašnjeg dugogodišnjeg igrača Borca Dragu Martinovića, koji je nestao tokom ratnih dešavanja, a što je u potpunosti i realizovano.

Velikim zalaganjem članova Upravnog odbora, fudbalera, navijača, simpatizera i brojnih sponzora i donatora , može se konstatovati da je Plan rada za 2014.godini u potpunosti realiziran, kako takmičraskog dijela (osim donekle plasmana seniorske selekcije) , tako i samih aktivnosti oko održavanja objekta, stadiona, opreme i svih zacrtanih aktivnosti predviđenih Planom rada za 2014. godinu.

Bivši trener i provjereni prijatelj FK Borac, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, dugogodišnji istaknuti fudbalski radnik iz Doboja i dobitnik priznanja za najboljeg sportskog radnika u 2013. godini u Doboju, i novi predsjednik dobojske Sloge g-din Zlatko Spasojević na jučerašnjoj skupštini FK Borac je pozdravio prisutne članove skupštine i simpatizere Borca, i u svojstvu člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine uputio čestitke rukovodstvu kluba na odličnom radu i obećao svu moguću pomoć našem klubu u sređivanju pomoćnog terena na Šibovima.

Poslije radnog dijela skupštine predsjednik skupštine je pozvao sve prisutne da uz skromnu zakusku nastave sa druženjem, a naš Enver Hujdur Henes se pobrinuo da ovaj dio skupštine protekne veselo.

Seniorska ekipa Borca sezona 2013/2014(proljeće)

Sezonu 2013/2014 ekipa Borca je završila na drugom mjestu sa osvojenih 61 bodom; uz 18 pobjeda,7 nerješenih i 5 izgubljenih utakmica uz gol razliku 74 data i 36 primljena gola ( +38).Treba napomenuti da je u ovoj sezoni ekipa Borca bila jedna od najefikasnijih ekipa sa 74 data gola, ne samo u Drugoj ligi „Centar“ nego u svim ligama pod okriljem NS BiH, a naš igrač Adnan Žižo najbolji strijelac Druge lige grupa „Centar“ sa 19 datih golova.

Seniorska ekipa Borca sezona 2014/2015(jesen)

Jesenji dio prvenstva u II ligi FBiH, grupa “Centar” u sezoni 2014/2015.godina ekipa je startovala sa ambicijama da bude u samom vrhu tabele, što je po kvalitetu ekipe i bilo realno. Međutim neadekvatne pripreme, nepovoljan raspored utakmica i povrede nekih igrača su uzrok da je Borac jesenji dio sezone startovao najslabije u zadnjih nekoliko godina, tako da je nakon jesenjeg dijela prvenstva ekipa sa 18 bodova zauzela deseto mjesto sa samo pet pobjeda, 3 nerješene utakmice i 6 poraza sa a 22 data i 17 primljenih golova.

Golove za Borac su postigli; Adnan Žižo (12), Vedad Mudrov (5), Enver Buljubašić (3), Nedim Subašić (1) i Mudrov Kenan (1).

Igrači Borca su u ovoj polusezoni dobili 20 žutih i 3 crvena kartona što je još uvijek veliki broj i čime se ne može biti zadovoljnjo, posebno zbog činjenice što se za svaki crveni i žuti karton plaća novčana kazna, pa je ovo i značajan finansijski trošak kluba (ukupno 935,00 KM).

Seniori Kup 2013/2014.godine:

Seniorska selekcija je uzela učešće i u takmičenju KUP-a BiH za sezon u 2014/2015.godinu. Borac je u ovom takmičenju u polufinalu ispao od ekipe NK Žepče. U prvoj polufinalnoj utakmici u Jelahu Borac je slavio rezultatom 2:1, da bi u uzvratnoj utakmici u Žepču domaćini pobjedili 3:1 i tako izborili finale KUP-a Ze-Do kantona.

OMLADINSKE SELEKCIJE

Sezona 2013/2014.godine je bila izuzetno uspješna za sve omladinske selekcije kluba.
Dobre rezultate su postigle sve takmičarske selekcije kluba, kao i Škola nogometa a dokaz dobrog rada je veliki broj takmičara(djece) u svim selekcijama ne samo sa područija općine Tešanj, već i drugih susjednih općina. Znak dobrog rada u mlađim selekcijama je i činjenica da je nekoliko igrača Borca svoju karijeru nastavilo u klubovima Premijer lige BiH, ali i Prve lige Hrvatske (Tomas u Dinamu Zagreb, Šimić u Lokomotivi Zagreb, Mujagić i u Sarajevskom Željezničaru , Bošnjak Asim u FK Velež Mostar, a ovih dana u FK Željezničar Sarajevo je prešao i Delić Kenan.
Svakako da veliki doprinos za ove uspjehe omladinskih selekcija Borca pored Uprave koja je stvorila sve neophodne uslove za rad svih selekcija pripada i trenerima: Alji Dizdareviću koordinatoru za rad sa omladinskim selekcijama i trenerima Miralemu Pašiću, Senadu Bahtiću i Edinu Himziću.

JUNIORSKA SELEKCIJA

juniorska selekcija sezona 2013/2014 (proljeće)

Juniori Borca su u Omladinskoj ligi Ze-Do kantona u sezoni 2013/2014 osvojilo 3. mjesto sa 32 osvojena boda koliko je imao i drugoplasirani NK Rudar iz Zenica. Juniori Borca su ostvarili 1 pobjeda, 2 nerješene i 4 izgubljene utakmice sa 45 datih i 22 primljena gola.
Ovaj rezultat nije realan jer je juniorska ekipa Borca bila sigurno najbolja u ovom rangu ali zbog nekoliko ključnih igrača ove selekcije koji su nastupali i za seniorski sastav, nije ostvaren bolji plasman.

juniorska selekcija sezona 2014/2015 (jesen)

Odlukom Upravnog odbora juniorska i kadetska selekcija su u takmičarskoj 2014/2015.godini uključeni u takmičenje u okviru Omladinske lige BiH, grupa „Centar“, koja je po svojoj kvaliteti puno bolja od omladinske lige NS ZDK. Iako su pripreme za takmičenje u ovom rangu takmičenja počele dosta kasno, sa nešto slabijim pripremama i bez trenera, na kraju je ova selekcija u ovako jakoj konkurenciji zauzela deseto mjesto. Juniorska selekcija je ostavrila 6 pobjeda,1 nerješen rezultat i 7 poraza sa 32 data i 36 primljenih golova.

Ekipa juniora je postigla i veliki uspjeh u Omladinskom KUP-u gdje je u finalnoj utakmici u Zenici izgubila od ekipe NK Čelik Zenica rezultatom 4-1. Treba napomenuti da je nekoliko igrača juniorske selekcije tokom sezone nastupalo i za seniorsku selekciju.

KADETSKA SELEKCIJA

kadetska selekcija sezona 2013/2014 (proljeće)

Kadetska selekcija je na kraju takmičarske 2013/2014.godine ubedljivo osvojila prvo mjesto u Omladinskoj ligi Ze-Do kantona sa 32 osvojena boda ( 9 pobjeda, 5 nerješenih utakmica i samo 2 poraz i) sa 32 data i 14 primljenim golom (+18) i tako drugu uzastopnu godinu osvojila prvenstvo u ovoj ligi.

kadetska selekcija sezona 2014/2015 (jesen)

Kadetska selekcija je sezonu 2014/2015. nastavila u Omladinskoj ligi BiH, grupa „Centar“ sa puno iskusnijim i kvalitetnijim ekipama, ali je i u takvoj konkurenciji ova ekipa pokazala svoj kvalitet osvojivši odlično treće mjesto sa 35 osvojenih bodova, odmah iza ekipe FK Željezničar Sarajevo i NK Bosna Visoko sa smo dva boda, čime je ova selekcija ostala u trci za navjiši plasman.Kadetska selekcija je ostvarila 11 pobjeda, 2 nerješene utakmice i samo 1 poraz uz 39 datih i 10 primljenih golova. Ovaj rezultat je je još značajniji uzimajući u obzir da je prvi golman ove selekcije Asim Bošnjak prešao u ekipu FK Velež Mostar, a da je na njegovo mjesto stao golman pionirske selekcije Muhamed Bašić.

Interesantno je da su Bošnjak i Mujagić, dva bivša igrača ove ekipe pozvana u U-17 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

PIONIRSKA SELEKCIJA

Pionirska selekcija sezona 2014/2014 (proljeće)

Pionirska selekcija Borca je takmičarsku 2013/2014.godinu završili na 2. mjestu u Kvalitetnoj ligi pionira i predpionira Nogometnog saveza Ze-Do kantona sa 39 osvojenih bodova, 12 pobjeda, 3 nerješene utakmice i samo 1 porazom uz 47 datih i 10 primljenih golova, čime je stekla pravo učešća u razigravanju za pravak NS Ze-Do kantona.

U završnici takmičenja za prvaka Ze-Do kantona ekipa pionira se sastala sa prvoplasiranom ekipom iz grupe „A“ ekipom NK Čelik Zenica i pobjedila 4:2. U finalnoj utakmici naša pionirska selekcija se sastala sa ekipom NK Krivaja Zavidovići i nakon odigrana dva meča (poraz u Jelahu 1:0 i pobjeda u Zavidovićima 1:0, nakon izvođenja jedanaesteraca po drugi puta uzastopno osvojili prvo mjesto u Ze-Do kan tonu, čime su stekli pravo učešća u završnici pionirskog prvenstva BiH. U Završnici prvenstva FBiH naša ekipa je bila bolja od NK Vitez (4:2 u Jelahu i 0:0 u Vitezu) , čime su se plasirale među osam najboljih klubova u BiH u ovoj konkurenciji. Voljom žrijeba Borac se sastao sa ekipom HŠK Zrinjski iz Mostara i doživio poraze (u Jelahu 1-4, u Mostaru 4-0).

Pionirska selekcija sezona 2014/2015 (jesen)

Pionirska selekcija Borca je takmičarsku 2013/2014.godinu krenula sa sasvim novim sastavom-većinom sa igračima iz predpionira i nije se očekivao neki značajniji rezultat. Međutim i ova selekcija u kojoj je ostalo 5-6 igrača iz šampionskog sastava je čitavu polusezonu odigrala izuzetno kvbalitetno i na kraju jesenjeg dijela prvenstva zauzela prvo mjesto sa 20 osvojenih boda 6 pobjede i 2 nerješene utakmice i bez poraza sa 27 datih i samo 4 primljena gola, čime su najavili borbu za ponovno osvajanje titule prvaka NS Ze-Do kantona.

PREDPIONIRSKA SELEKCIJA

predpionirska selekcija sezona 2013/2014 (proljeće)

Predpionirska selekcija Borca je nakon proljetnog dijela prvenstva u sezoni 2013/2014 u Kvalitetnoj ligi Ze-Do kantona- grupa „B“ osvojila prvo mjesto sa 37 osvojenim bodom ( 12 pobjeda , 1 nerješenq utakmica i 3 poraza sa 43 data i 9 primljenih golova.
U završnici takmičenja za prvaka Ze-Do kantona naša selekcija se sastala sa pobjednikom grupe „A“ Tempo sport Zenica i u dva finalna meča doživila poraz od bolje ekipe iz Zenice, koja je postala i šampion BiH u ovoj konkurenciji.

predpionirska selekcija sezona 2014/2015 (jesen)

Selekcija predpionira je na kraju jesenjeg dijela prvenstva 2014/2015.godine osvojila 2 mjesto sa 22 bodova, uz 7 pobjeda , 1 nerješenu utakmicu i 2 poraza i gol razlikom od 32 data i 6 primljenih golova.
Predpionirska selekcija našeg kluba je učestvovala i na božićnom turniru u Žepču gdje su osvojili drugo mjesto.

ŽENSKA SELEKCIJA

Ženska selekcija sezona 2013/2014(proljeće)

Novoformiana ženska selekcija FK Borca Jelah je svoju prvu takmičarsku sezonu u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi federacije BiH završila na šestom mjestu sa 8 osvojenih bodova što je uspjeh obzirom da su članice ove selekcije sve djevojke koje su se po prvi puta susrele sa ovim sportom u takmičarskoj konkurenciji. Djkevojke su ostvarile jednu pobjedu, 5 nerješenih utakmica i 6 poraza uz 10 datih i 39 primljenih golova. U sezoni 2013/2014.godini 4 gola je postigla Salkić Aida, po 2 gola Kantić Nermina i Omerbašić Belma, dok su po jedan zgoditak postigle Moco Alisa i Hadžan Rabija. Članice ove selekcije su u protekloj sezoni dobile i 1 crveni i 7 žutih kartona.

Ženska selekcija sezona 2014/2014(jesen)

Iskustvo iz prve sezone takmičenja i bolji rad sa ženskom selekcijom došao je do izražaja u drugoj takmičarskoj sezoni 2014/2015.godini, gdje su naše fudbalerke ostavrile daleko bolje rezuzltate nakon jesenjeg dijela prvenstva. Sa 4 ostvarene pobjede i 4 poraza te 14 datih i 16 primljenih pogodaka naše djevojke su zauele odlično četvrto mjesto sa 12 osvojenih bodova. Golove za selekciju Borca su postigle; Salkić Aida 7, Kantić Nermina 4, Kantić Amra 2, Krdžalić 1.

Ženska selekcija Borca je nastupala i u KUP takmičenju BiH, te su 1/8 finala izgubile od ekipe iz Premijer lige ŽOFK Gradina Srebrenik 4-0.

Tokom čitave 2014.godine ženska selekcija je nastupala na turnirima u Brodu, Doboju i Briejsnici, a odigrala je i nekoliko prijateljskih utakmica sa ŽFK Modriča, Čelik Zenica, Orahovica, Petrovo i dr.

Rezultat dobrog rada je i pozivanje dvije takmičarke u U-17 i U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

ŠKOLA FUDBALA

Škola nogometa je tokom čitave godine konstatno radila zahvaljujući prvenstveno odličnim uslovima na stadionu „Šibovi“, ali i uz veliko zalaganje trenera i roditelja djece. Iz ove škole se u zadnjih nekoliko godina angažuje veliki broj djece u predpionirsku selekciju,pa i ne čude dobri rezultati omladinskih selekcija u zadnjih nekoliko godina,koji su isključivo postignuti radom uprave, trenera ali i roditelja ove djece.

Polaznici ove škole su uzeli učešće na nekoliko turnira u zemlji i inostranstvu (Hrvatskoj i BiH) gdje su postigla zapažene rezultate. Naši dječaci rođeni 2004. i 2005. godište su uzela učesće i na velikim međunarodnim turnirima u Bjelovaru u R. Hrvatskoj, te turnirima u Maglaju u dva navrata i Doboj Jugu.

Zapažen rezultat škola fudbala je ostvarila na velikom božićnom turniru u Vitezu gdje su u velikoj konkurenciji klubova iz cijele BiH, naši dječacu osvojili prvo mjesto u konkurenciji dječeka U-8.

Treneri i roditelji škole imaju velike zasluge i u organizaciji tradicionalnog međunarodnog memorijalnog turnira „Ibrahim Đonlagić“. Posebno treba istaći činjenicu da je klub uspio da u realizaciju aktivnosti škole nogometa uključi veliki broj roditelje djece, što se pokazalo ispravno, i danas je ova škola jedna od najaktivnijih ne samo na ovom područiju, već i u cijeloj BiH.

18. tradicionalni memorijalni turnir „Sakib Subašić-Manga“

02. i 03.AVGUSTA 2014.godine održan je 18. tradicionalni memorijalni nogometni turnir „Sakib Subašić.-Manga“.Turnir se održava u sklopu kulturno-sportske manifestacije „Jelaško ljeto 2014“.

Na turniru su učestovali: NK „Bratstvo“ Gračanica, NK „Rudar“ Zenica, NK „Gradina“ Srebrenik i FK „Borac“ iz Jelaha.

02.08.2014.godine u polufinalnim utakmicama su se sastale ekipe FK „Borac“ Jelah i NK „Gradina“ Srebrenik a Borac je pobjedio rezultatom 2-0.U drugoj utakmici NK „Bratstvo“ Gračanica je rezultatom 2-0 pobjedio ekipu NK „Rudar“ Zenice.

Drugog dana turnira u utakmici za treće mjetso su se sastale ekipe NK „Gradina“ i NK „Rudar“ Zenica u kojoj su igrači iz Srebrnika bili bolji rezultatom 1-0 iu tako osvojili 3.mjesto , a u finalnoj utakmici ekipa NK „Bartstvo“ Gračanica je nakon izjednačene igre bio bolji od domaćina FK „Borac“ Jelah 1-0 i tako drugi puta uzastopno osvojio ovaj turnir.

Pobjednik ovogodišnjeg trunira je ekipa „Bratstva“ iz Gračanice, drugo mjesto „Pobjeda“ Tešanjka a treće NK „Natron“ Maglaj. Najbolji strijelac turnira je Suša Edin iz ekipe NK „Bratstvo“ Gračanica, najbolji golma Bejzić Majid iz ekipe NK „Natron“ Maglaj, a najbolji igrač turnira je Smajlović Damir iz ekipe NK „Bratstvo“ Gračanica.

6. tradicionalni međunarodni memorijalni turnir „Ibrahim Đonlagić-Ibro“

U skladu sa Odlukom o organizovanju kulturno-sportske manifestacije „Jelaško ljeto 2014“, 09.avgusta 2014.godine održan je 6. tradicionalni memorijalni nogometni turnir „Ibrahim Đonlagić-Ibro “ u organizaciji FK „Borac“ Jelah i škole nogometa, za djecu rođenu 2004. i 2005.godine.

Turnir se održava u sklopu kulturno-sportske manifestacije „Jelaško ljeto 2014“.

Na turniru su učestovale ekipe: ŠF „Proleter“ Teslić, NK „Natron“ Maglaj, ŠF „Tempo-sport“ Zenica,NK „Rijeka“ Vitez, ZSK Zenica, SU Trepče, ŠN Barsa Doboj-Jug, ŠN Bjelovar, i dvije selekcije ŠF Borac Jelah u dvije starosne selekcije U-9 i U-10 sa preko 160 učesnika

Druženje veterana FK Borac u znak sjećanja na Dragu Martinovića

U skladu sa planom rada za 2014.godinu po prvi puta je održano i druženje veterana FK Borac Jelah svih generacija, a u znak sjećanja na nekadašnjeg dugogodišnjeg člana Borca Dragu Martinovića koji je nestao tokom zadnjih ratnih dešavanja. Ovom druženju je prisustvovalo preko stotinu nekadašnjih članova kluba, od koji su nekih i iz prvih generacija ovog kluba.

Aktivnosti na održavanju stadiona i klubane

U skladu sa Planom rada za 2014.godinu Uprava kluba je nastavila aktivnosti na redovnom održavanju glavnog i pomoćnog stadiona kao i objekta klubane, pa je tako tokom cijele godine redovno vršeno održavanje stadiona (košenje i valjanje), kao i prehrana travnja sa gnojivom i travom), kao i zamjena oštećenog travnjaka.

U nekoliko navrata je vršena i popravka sistema za navodnjavanje (pumpi i vodovodnih cijevi)

Na inicijativu navijača i simpatizera kluba pokrenuta je aktivnost na izgradnji stadiona sa vještačkom travom a akcija se vodi pod nazivom „Kvadrat za Borac“.

Dio prostorija u klubani ustupljen je Udruženjima građana (KUD „Izudin Mulabećirović-Izo“ Jelah, Udruženje sportskih ribolovaca „Jelah“ Tešanj, Univerzalna škola sporta Jelah, Jedinstvena organizacija mladih Jelah, te jednu prostoriju za smještaj arhive MZ Jelah).

Uprava FK „Borac“ Jelah je takođe nastojala da o svom radu informiše i širu javnost što je učinila prvenstveno putem oficijelne WEB stranice (www.fkborac.jelah.ba ) , a zahvaljujući autoru stranica i velikom zalaganju i trudu Sadiković Jasminka sve informacije o radu i aktivnostima kluba su na vrijeme dostupne široj javnosti. Informacije o radu našeg kluba su tokom cijele godine redovno presnosili pisani i elektronski mediji u BiH.

Ovom prilikom se klub se zahvaljujemo ,Mjesnoj zajednici Jelah i općini Tešanj i svim donatorima bez kojih klub nebi mogao ostvariti navedene rezultate.

FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ ZA PERIOD 01.01. – 31.12. 2014.godina

FK Borac Jelah i 2014 .godinu poslovao u okvirima finansijskih mogućnosti i raspoloživih sredstava, nastojeći prije svega da ne stvaraju obaveze koje se ne mogu izmiriti , te je i pored sve teže finansijske situacije poslovanje završio pozitivno. (prilogovovom izvještaju je i finansijski izvještaj kluba za 2014.godinu).

REKAPITULACIJA:

1.Ukupno prihodi ……………………………………………………………… = 108.493,97

2.Ukupno rashoda………………………………………………………………= 105.055,92

================================================================

VIŠAK PRIHODA NAD RASHODIMA……………………………………….. = 3.438,05

Pored prihoda u novcu tokom 2014.godine, FK „Borac“ je imao donacije u materijalu, opremi, građevinskim mašinama, dobrovoljnom radu i sl. Što je uveliko pomoglo radu kluba.

PLAN RADA FK „BORAC“ JELAH ZA 2015.GODINU

Obzirom da se ni u 2015.godini ne očekuje bolja ekonomska situacija u društvu i privredi od kojih zavise i aktivnosti mnogih sportskih i drugih udruženja , Upravni odbor kluba predlaže da se prije svega obezbjede neophodni uslovi i sredstva za rad svih takmičarskih selekcija kluba (seniorske, juniorske, kadetske, pionirske, predpionirske i ženska selekcija), kao i škole fudbala, ali i obezbjeđenja značajnih sredstava koja se ulažu u održavanje stadiona i svih objekata i opreme kluba.

Shodno navedenom, Upravni odbor kluba će najveći dio svojih aktivnosti i usmjeriti u tom pravcu i to:

Seniorska selekcija: obzirom na slabiji plasman u jesenjem dijelu prvenstva pokušati ostvariti plasman među pet ekipa u ligi što je i realno očekivati uzimajući u obzir povoljnjiji raspored utakmica.Takođe osnovni cilj stručnog štaba ekipe će biti podmlađivanjem ekipe, isključivo sa igračima iz omladinskog pogona našeg kluba.

Omladinske selekcije: juniorska i kadetska selekcija su u jesenjem dijelu pokazale kvalitet u svom radu i može se očekivati da kadetska selekcija ostane u trci za visok plasman, t.j. među tri ekipe u ovom rangu takmičenja koji je izuzetno kvalitetan, dok juniorska selekcija ima kvaliteta da se probije u gornji dio tabele i da bude baza za seniorski sastav.

Selekcija predpionira i pionira: obje ove selekcije su već nekoliko godina u vrhu Kvalitetne lige predpionira i pionira NS Ze-Do kantona, što su pokazale i nakon jesenjeg dijela sezone 2014/2015.godine. Obzirom da je u ove dvije selekcije došlo do smjene generacija osnovni cilj ne treba da bude osvajanje prvih mjesta u ovim ligama, nego stvaranje pretpostavki za što kvalitetniji rad sa ovim selekcijama, koje bi u narednom prvenstvu donijele rezultate.

Ženska selekcija: ono što se očekuje od ženske selekcije u nastavku takmičenja u Prvoj nogometnoj ligi NS Federacije BiH za žene je da zadrže postojeći takmičarski rezultat, kao i sticanje iskustva i ostvarivanje saradnje sa drugim klubovima iz cijele BiH.

Takođe je vrlo bitno nastaviti sa kvalitetnim radom sa ovom selekcijom i omasovljenjem selekcije sa mlađim selekcijama, što je garancija budućeg rada kluba.

Škole fudbala: nastaviti sa dosadašnjim aktivnostim i omasovljenju škole, te u skladu sa finansijskim mogućnostima uzeti učešće na turnirima u zemlji i inostranstvu.

– U 2015.godine organizirati tradicionalni 18.memorijalni nogometni turnir Sakib Subašić Manga i 6. memorijalni turnir „Ibrahim Đonlagić“.

– Tokom 2015.godine nastojati na adekvatan način obilježiti sjećanje na Martinović Dragu, nekadašnjeg igrača FK „Borac“ Jelah koji je nestao tokom zadnjih ratnih dešavanja.

– Nastaviti započetu akciju „Kvadrat za Borac“ i nakon prikupljanja potrebnih sredstava pristupiti izgradnji stadiona sa vještačkom travom.

– Nastaviti sa radovima na sanaciji objekta klubane i drugih objekata u skladu sa finansijskim mogućnostima, a takođe u skladu sa mogućnostima radove na redovom održavanju stadiona,opreme i objekata uz stadion.

– Poslovati u skladu sa finansijski mogućnostima.

– Nastaviti i dalje održavati dobre odnose sa savim klubovima kojim se takmičimo kao i susjednim klubovima, promovisati sve pozitivne strane koje sport donosi a i time vršiti promociju mjesta i općine.

– U 2015.godini pokušati zemljište koje je u vlasništvu FK Borac Jelah staviti u funkciju stvaranja što boljih uslova za rad kluba, te u tom smislu, Skupština ovlašćuje Upravni odbor da pokuša angažovati moguće investitore,a ali ni pod kojim uslovima ne vršiti prodaju zemljišta nego samo zajednička ulaganja zainteresovanih u skladu sa zakonom o javno-privatnom partnerstvu

Uz sportski pozdrav HVALA.

UPRAVNI ODBOR

FK „Borac“ JELAH

Povezane vijesti

Najnovije vijesti