VIDEO: Granate naknadno vozilom dovezene na Trešnjev panj

VIDEO: Granate naknadno vozilom dovezene na Trešnjev panj

315
0
PODIJELI

Nakon pronalaska ogromne količine, uglavnom protivoklopnih mina na lokalitetu Kaloševića kod Tešnja, pripadnici MUP-a ZDK su na lokalitetu Trešnjev panj, poslije dojave građana pronašli još 500 mina za Bestrzajni top (BST) 84 mm.

Riječ je o lakom oružju za protivoklopnu  borbu i uništavanje utvrđenih objekata. Osim što su lokalni portali zatrpani kritikama na račun onih koji su „izdali“ i otkrili lokalitet na kojem se nalazi oružje,  stanovnici Tešnja nerado komentiraju cijeli slučaj.

Dok lokalna policija osigurava mjesto isnpektori SIPA-e provode uviđaj. Kao i u Kaloševiću i ovdje je naoružanje naknadno dovezeno. Upućeniji vjeruju kako se osobe koje vjerovatno skrivaju veće količine u nekom od skladišta, a u dva navedena slučaja nastoje da ga se riješe. I iz SIPA-e su zvaničnoi potvrdili da postoji veza između ova dva dogadjaja.

Inače, lokalitet Trešnjev panj bio je tokom proteklog rata veoam važna  borbena tačka na liniji razdvajanja izmedju Tešnja i Teslića. Na ovom lokalitetu, u vrijeme kreiranja planova za oslobadjanje Teslića,   bila je formirana i Taktička grupa Armije RBiH na čijem čelu je bio komandant rahmetli Adem Omahić Omaha.

NEMA KOMENTARA