28.8 C
Tešanj
Srijeda, 24 Jula, 2024

Video: Iz Trepča put Nezuka krenulo 14 mještana

Među 14 učesnika Marša mira, koji su danas prigodnim programom po deseti puta ispraćeni iz svoga sela su i 66-godišnji Sulejmen Hasanbašić i Ismet Ljevak koji se maršu pridružio sa 13 godina.

„Mi idemo da, koliko možemo damo podršku tom narodu tamo koji je nastradao nevin“, kaže Sulejmen Hasanbašić, najstariji učesnik iz Trepča.

„Odlučio sam da idem, da odam počast žrtvama iz Srebrenice i da kažem svim drugarima da nikada ne treba zaboraviti Srebrenicu“, kaže Ismet Ljevak, učesnik Marša mira.

I ove godine organizaciju je finansijski podržala Općina Tešanj.

„Smatram oda su ovo važne aktivnosti u smislu otimanja od zaborava onih stvari koje su se desile na području BiH“, kaže Sabahudin Omerbašić, predstavnik Općine Tešanj.

Učesnici Marša će preko Maglaja, Zavidovića, Banovića i Kalesije 7. jula stići u Nezuk. Ove godine na put ka Nezuku krenuo je rekordan broj mladih.

„Da se oda počast žrtvama u Srebrenici, a naročito da uvučemo što više omladine da vide šta je se desilo u Srebrenici, a i u cijeloj BiH“, smatra Senad Hasanbašić, vođa Marša.

https://youtu.be/Hx_ehC0sDVs

Iz Tešnja će ove godine put Potočara i Srebrenice organizirano krenuti oko stotinu učesnika – pješaka, motociklista i biciklista. Samostalno će Srebrenicu 11. jula posjetiti više stotina stanovnika ovog dijela BiH. 

federalna.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti