7.8 C
Tešanj
Srijeda, 21 Februara, 2024

VIDEO:Međunarodni dan srednjoškolaca u MSŠ Stjepan Radić

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. studenog 1939. strijeljani bez suđenja.

Kako danas mladi proživljavaju nasilje, netoleranciju i kršenje osnovnih učeničkih prava, odlučili su uzeti 17. Studeni kao dan borbe za učenička prava,odnosno Dan srednjoškolaca! On se danas obilježava u većini Europskih zemalja,pa tako i kod nas!

Lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca Usora i vijeće učenika (mreVUK- ZDK) Mješovite srednje škole Stjepana Radića je uz podršku profesora i školskih kolega odlučilo pripremiti performans u kojem iznose surovu realnost današnjem obrazovanja!

Tortura i psihičko maltretiranje (koje često preraste i u fizičko) su česta pojava u bosanskohercegovačkim školama, što je nedopustivo za školstvo u 21. Stoljeću. A djelovanje države u cilju poboljšanja te pojave je minimalno, gotovo nikakvo!

Zamislite da vaš obrazovni sistem djeluje po svim zakonima i normativima,kako bi taj svijet bio ljepši? Zar ne?

Zato, budimo podrška svojim kolegama, stanimo uz njih i zajedno recimo „Želimo svoja prava,želimo bolju budućnost,jer mi to zaslužujemo!“

Jelah.info

Povezane vijesti

Najnovije vijesti