20.8 C
Tešanj
Utorak, 28 Maja, 2024

VIDEO: Naguravanje specijalaca i bivših boraca u mjestu Mravići, upotrebljen suzavaca

U mjestu Mravići kod Doboja nalazi se nekoliko stotina bivših boraca Armije RBiH, a i pripadnici Specijalne jedinice su došli na ovu lokaciju gdje je došlo do naguravanja prilikom pravljenja obruča oko okupljenih boraca. Prema tvrdnjama prisutnih, policija je koristila suzavac.

Demobilisani borci su poručili resornom ministru Salki Bukvareviću i premijeru FBiH Fadilu Novaliću da tek sada slijede problemi.

“Nemojte dirati naše ljude, njih je natjerala politika. Nemojte dirati policajce, među njima su naše komšije i braća. Poručujemo im svima da nećemo stati. Ne dirajte ove ljude, oni su natjerani. Biti ćemo mirni i dostojanstveni, noćit ćemo ako treba, ali i oni s nama”, poručili su bivši borci okupljeni u Mravićima kod Doboja.

Bivši borci su podsjetili na smrtni slučaj koji se jučer desio, a od posljedica srčanog infarkta preminuo je Krličević Nusret koji je dan ranije bio uz saborce na blokadi.

Nije bilo povrijeđenih u naguravanju specijalaca i boraca, a najavljeno je da će svaki dan blokirati magistralni put. Borci su poručili da na magistralnom putu ostaju do daljnjeg i da će na silu uzvratiti silom.

Podsjetimo specijalci FMUP-a jutros su odblikirali petlju Šićki Brod kod Tuzle, koju su bivši borci držali u blokadi od 28. februara. Uz minimalnu upotrebu sile magistralni put je odblokiran.

Izrevoltirali akcijom policije bivši borci su danas ponovo odlučili blokirati magistralni put Maglaj-Doboj u mjestu Mraviću, ali su specijalci FMUP-a ali i specijalne policije MUP-a ZDK reagovali i uz naguravanje s okupljenim građanima oslobodili saobraćajnicu.


Da li će tako ostati i dalje ili će doći do novih blokada ostaje da se vidi.
Klix.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti