17.2 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

VIDEO: Nermin Handžić – buduća mjera za talentirane pjevače

Jedni su rekli da je mali Safet Isović, drugi pak da je mali Šaban Šaulić, ali on nije ni jedno ni drugo. On je simpatični dječak od 12 godina iz Tešnja i zove se Nermin Handžić.

Tako počinjemo našu priču o dječaku koji je posljednjih mjeseci postao omiljen širom regiona u okviru takmičenja ”Neki novi klinci”. Ali njegova priča ipak počinje malo ranije. Njegovo prvo veliko predstavljanje javnosti desilo se tokom takmičenja koje je u BIH organizovala TV1 pod nazivom „Prvi glas sevdaha“. Svoje prve muzičke korake Nermin Handžić pravi pod budnim okom Damira Galijaševića, kome danas kaže duguje ogromnu zahvalnost.

U programu „Prvi glas sevdaha“ koji je održan tokom 2014. godine, Damir Galijašević je bio član žirija i kaže da od tada do danas nije promjenio svoje mišljenje o Nerminu. Podsjećenja radi Damir je tada rekao slijedeće: “U budućnosti će se nadnaravno dobar pjevač mjeriti po Nerminu Handžiću”. O njegovom trenutnom uspjehu Damir Galijašević kaže da je on već sad za svoje godine sjajan pjevač.

Na naše pitanje ko su mu uzori u pjevanju bez imalo razmišljanja Nermin odgovara da su to Safet Isović i Šaban Šaulić, pa onda i ne iznenađuje činjenica da je upravo po tim interpretacijama postao zapažen u javnosti.

Nerminovi roditelji kroz smijeh nam kažu da je pravo zadovoljstvo gledati Nermina kako napreduje, ali i da čine sve kako bi ipak bio dječak, koji se igra sa vršnjacima i koji proživljava svoje djetinjstvo. S druge strane Nermin ističe kako mu je upravo porodica najveća podrška u svemu što radi.

Nermin Handžić je prvo iskustvo i osjećaj za muzički nastup stekao u okviru Omladinskog ansambla Tešanj a upravo tog dolaska se prisjetio i Damir Galijašević: „Sjećam se njegovog dolaska u Omladinski ansambl Tešanj kada je iz nevjerovatne intonacije otpjevao “Tebi majko misli lete” tako da smo mi svi ostali bez teksta. Poslije par dana sam sreo kolegu Nusreta Salkanovića, tadašnjeg rukovodioca horske sekcije i on mi je rekao: “Od kako sam čuo onog malog, meni on ne izlazi iz glave, ja ne mogu razmišljat ni o čemu drugom.” On je nama tada bio senzacija, prosto smo ostajali bez teksta i sa osmijehom koji se sam pojavi na našim licima kad ga slušamo. Ponosan sam što sam u tim njegovim prvim muzičkim koracima prepoznao njegov talenat i dao mu maximalnu podršku. Ona ne izostaje ni danas, jer je vrijedan svake pažnje i jer mi je cijela ta porodica jako draga.“

Osim što je uvijek tu da zapjeva lijepim povodom Nermin je uvijek spreman odazvati se na humanitarne koncerte, jer kako kaže ovaj mali ”mudrac” trebamo znati pomoći i drugima.

Pitali smo Nermina o aktuelnom takmičenju u kome se pojavljuje i kakva su njegova očekivanja, uz iskreni dječački osmjeh nam kaže kako ne razmišlja previše šta bi moglo biti. Nermin dodaje da će se i dalje truditi kao i dosad, a na žiriju je da kaže krajnju ocjenu.

Riječi podrške Nerminu pristižu svakodnevno, a na pitanje kako je biti slavan Nermin kaže da nema taj osjećaj još uvijek i da je njemu sve isto.

O njegovom uspjehu najbolje govori činjenica da su iza njega 4 kruga takmičenja i da se Nermin Handžić plasirao u polufinale show-a „Neki novi klinci“. Nerminu želimo puno sreće u daljem takmičenju.

Rifa Vilašević/Radio Zos

Povezane vijesti

Najnovije vijesti