VIDEO: Obustavljen uviđaj zbog miniranog terena

VIDEO: Obustavljen uviđaj zbog miniranog terena

171
0
PODIJELI

Pripadnici SIPA-e i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona osiguravaju mjesto gdje je jučer pronađena veća količina granata. Uviđaj je obustavljen zbog nepristupačnog i miniranog terena.

O svim aktivnostima obavješteno je Kantonalno tužilaštvo Zenica, a postupajući tužilac zatražio je od Federalne uprave civilne zaštite da lokalitet bude hitno razminiran kako bi uviđaj mogao biti obavljen.

Uviđajne radnje preduzeće policijski službenici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Imajući u vidu činjenicu da SIPA vodi višemjesečnu istragu u vezi s nelegalnim skladištenjem vojnog naoružanja na području Tešnja, uviđaju će prisustvovati i inspektori SIPA-e, navodi se u saopštenju.

SIPA je saopćila da nastavlja višemjesečnu istragu radi pronalaženja svih lokaliteta na kojima bi se mogla nalaziti skrivena minsko-eksplozivna sredstva, kao i na pronalaženju odgovornih osoba umiješanih u ove nezakonite aktivnosti.

Na lokalitetu Trešnjev panj, u općini Tešanj, jučer je pronađena velika količina vojnog naoružanja, a prema preliminarnim procjenama, riječ je o oko 500 granata kalibra 84 milimetra za bestrzajni top, saopćeno je juče iz SIPA-e.

Prema raspoloživim obavještajnim podacima, oružje se može dovesti u vezu sa naoružanjem koje su pripadnici SIPA-e u julu pronašli u selu Kaloševići, na području općine Tešanj.

NEMA KOMENTARA