9.5 C
Tešanj
Utorak, 23 Aprila, 2024

VIDEO: Održan skup doktora nauke sa tešanjskog prostora

Danas je u Tešnju održan skup doktora nauke sa tešanjskog prostora pod nazivom „U Tešnju – za bolji svijet“. Organizator skupa je Centar za kulturu i obrazovanje Tešanj, a cilj skupa je bolje povezivanje tešanjske privrede i tešanjskih doktora nauka.

Prema riječima Venana Hadžiselimovića, svi doktori sa ovog skupa će ponuditi ne samo Tešnju nego i BiH ono što oni jesu, ponuditi intelektualni kapital koji su sakupljali i akumulirali godinama svog rada i truda. Nakon ovog skupa bit će izdat zbornik radova koji će donijeti zajedničke zaključke kuda dalje, kako dalje, dati određene prijedloge za razvoj, kako Tešnja tako i BiH pojašnjava Hadžiselimović.

Ideje koje će proizaći iz ovog skupa će pomoći životu svih građana općine Tešanj, ali svako ponuditi i model drugim općinama za razvoj kaže Adnan Huremović, jedan od doktora nauka na ovom skupu.

Ekrem Ajanović kaže da je vrlo sretan što je ovaj skup organizovan u Tešnju, te dodaje da je to vrlo eminentan skup i da se nada da će incijative i prijedlozi sa ovog skupa doprinijeti bržem i efikasnijem razvoju Tešnja, ali i BiH.

Tešanj je poznat kao sredina koja ima ljude koji su loklano orijentisani i to se pokazalo uspješnim, te bi ovaj skup trebao doprinijeti bržem razvoju Tešnja napominje načelnik Suad Huskić.

Doktori nauka sa tešanjskog područja, a prema dostupnim podacima su : Dževdeta Ajanović, Ekrem Ajanović, Mesud Ajanović, Ismar Alagić, Ervin Bejđakić, Muhamed Brka, Alaudin Brkić, Mirza Hasan Ćeman, Amir Denjalić, Dženan Đonlagić, Almir Fatić, Galib Festa, Šemsa Galijašević, Amna Hadžikadunić, Venan Hadžiselimović, Ervina Hadžović, Ajša Hafizović, Amir Halep, Enes Hodžić, Adnan Huremović, Kenan Huremović, Mirano Jupić, Alma Kadušić, Reuf Kapić, Nedžad Korajlić, Šefik Kurdić, Enes Ljevaković, Ishak Mešić, Hamza Mujagić, Ibrahim Plančić, Besim Prnjavorac, Rifat Sejdinović, Hasan Smajić, Alma Sofo – Hafizović, Hasan Škiljo, Adnan Tahirović, Faruk Unkić i Faruk Unkić (Sisak)

Ovo je prvi skup koji bi u budućnosti trebao postati tradicionalni skup u povodu Dana grada Tešnja.

Rifa Vilašević/Radio ZOS

Povezane vijesti

Najnovije vijesti